Kiheverte a tavaly előtti sokkot a CIG Pannónia

A koronavírus-járvány a gyorsjelentés szerint nem volt érdemi hatással a csoport díjbevételeire.

Fellegi Tamás Péter
2021. 02. 23. 16:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közzétette tavalyi eredményét a CIG Pannónia, és úgy tűnik, lassan kiheveri a cég a korábbi, olasz leányvállalatán keresztül elszenvedett súlyos veszteséget, ami után lényegében leállt a nem-életbiztosítási üzletág. A biztosítótársaság 2020-ban 735 millió forintos adózás utáni nyereséget ért el, igaz, hogy a negyedik negyedév nem volt nyereséges.

Október óta a társaságot új menedzsment irányítja, a jövőbeli tervekről azt nyilatkozták, hogy „megkezdődött egy tényekre alapított stratégiai munka, amely a csoport működését új dimenzióba kívánja helyezni, és ezen új keretben nemzeti biztosítóként kívánja kihasználni a működésében rejlő növekedési potenciált. Ennek alapján a csoport konkrétumokban is megjelentetni tervezett stratégiájának célja a jogszabályoknak, egyéb hatósági (felügyeleti) ajánlásoknak, egyéb szabályozóknak megfelelő, prudens módon történő működtetése, amely egy új arculat és működési modell mentén a dinamikus növekedési potenciál kiaknázására irányul.”

A járvány a csoport díjbevételeire a jelentés szerint nem volt érdemi hatással, nem észleltek tömeges fizetési nehézségeket, ugyanakkor van kidolgozott tervük arra az esetre, ha a válság elhúzódna, és ezért óhatatlanul fizetési problémák adódnának az ügyfelek egy részénél. A társaság az nem-életbiztosítási üzletág újbóli felfuttatását is tervezi, új termékekkel is megjelennek ebben az évben.

A részvény árfolyama, amely múlt nyár óta a 300–370 forintos sávban konszolidálódott a korábbi nagy mozgások után, nem változott érdemben a gyorsjelentést követően.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.