Nem adják fel az újrakezdés érdekében

Szembeszállnának a mutálódott járvánnyal a balatoni önkormányzatok vezetői, akik nem mondanak le a térség tradicionális rendezvényeiről, sőt egy ötletes kezdeményezéssel is szeretnék felhívni a figyelmet a tó szépségeire.

2021. 02. 28. 11:10
null
A téli dupla fokhagymás lángost vírusölőként is kínálták Forrás: Kovács Tibor - sonline.hu/Mediaworks
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tóparti önkormányzatok érdekeit képviselő Balatoni Szövetség legutóbbi, online tartott elnökségi ülésén a balatoni településvezetők egyhangúan foglaltak állást az idei folytatás mellett, vagyis a balatoni turizmus újrakezdésének érdekében.

Abban bíznak a tóparti településvezetők, hogy a nyár meghozza a belföld forgalmát, ahol a Balaton listavezető Fotó: Havran Zoltán

A tervezett nyári menetrend szerint a szövetség csatlakozik a június 5-i Balaton napja programsorozathoz, és megtartják a múlt évben elmaradt borversenyt, illetve meghirdetik a strandokat minősítő Kékhullám-zászló pályázatot.

Szeptember közepén pedig a tervek szerint nyeregbe pattannak a tóparti települések polgármesterei, és a társzervezetek vezetőivel együtt körbebiciklizik a Balatont, hogy felhívják a figyelmet a régió értékeire a kerékpáros turizmus népszerűsítésével.

Sokan rászoktak a biciklis kirándulásokra, ehhez a balatoni infrastruktúra is fölfejlődött Fotó: Havran Zoltán

A szövetség arról is tájékoztatott, hogy májusban átadják a díjakat az év legszebb balatoni háza, középülete című pályázat dobogósainak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.