Egyelőre nem befolyásolja a húsvéti sonka árát az előállítási költségek jelentős emelkedése,
a kereslet ráadásul a minőségi, hosszan érlelt termékek irányába mozdult el
– közölte a Pápai Hús Kft. A húsüzem tapasztalatai azt mutatják, hogy a kiskereskedelmi láncok és a fogyasztók előrendelései nem tükrözik a járvány okozta válságot.
A kereskedelmi láncok a 2020-ashoz képest kilenc százalékkal több sonkát rendeltek.
Szappanos Péter, a Pápai Hús Kft. ügyvezetője szerint kedvező fejlemény az is, hogy a növekmény legnagyobb részét a minőségi, hosszú érlelésű termékek adják, ami azt mutatja, hogy a kereskedők ezekből a sonkákból várják a legnagyobb forgalomemelkedést.

Fotó: Kurucz Árpád
A vásárlók által keresett termékek köre meglehetősen széles: a hagyományosnak tekinthető, hosszú hetekig érlelt füstölt comb és lapocka mellett az utóbbi években népszerű lett a tarja és más húsrészek is.
Sokan keresik már a prémium kategóriás szeletelt készítményeket, az alacsonyabb árkategóriából vásárlók pedig a gyors érlelésű termékek közül választhatnak.
Az elmúlt években sokat javult a hazai termékek minősége.