Elmozdult a minőségi sonka felé a kereslet, áremelkedés még nincs

A fogyasztók és a kiskereskedelmi láncok előrendelései nem tükrözik a járvány okozta válságot.

Magyar Nemzet
2021. 03. 28. 7:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyelőre nem befolyásolja a húsvéti sonka árát az előállítási költségek jelentős emelkedése,

a kereslet ráadásul a minőségi, hosszan érlelt termékek irányába mozdult el

– közölte a Pápai Hús Kft. A húsüzem tapasztalatai azt mutatják, hogy a kiskereskedelmi láncok és a fogyasztók előrendelései nem tükrözik a járvány okozta válságot.

A kereskedelmi láncok a 2020-ashoz képest kilenc százalékkal több sonkát rendeltek.

Szappanos Péter, a Pápai Hús Kft. ügyvezetője szerint kedvező fejlemény az is, hogy a növekmény legnagyobb részét a minőségi, hosszú érlelésű termékek adják, ami azt mutatja, hogy a kereskedők ezekből a sonkákból várják a legnagyobb forgalomemelkedést.

A kiskereskedelem a tavalyinál kilenc százalékkal több sonkát rendelt
Fotó: Kurucz Árpád

A vásárlók által keresett termékek köre meglehetősen széles: a hagyományosnak tekinthető, hosszú hetekig érlelt füstölt comb és lapocka mellett az utóbbi években népszerű lett a tarja és más húsrészek is.

Sokan keresik már a ­prémium kategóriás szeletelt készítményeket, az alacsonyabb árkategóriából vásárlók pedig a gyors érlelésű termékek közül választhatnak.

Az elmúlt években sokat javult a hazai termékek minősége.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.