Országosan megújul a hulladékgazdálkodási rendszer

Az atomenergia alkalmazása során a radioaktív hulladékokkal kapcsolatos hatósági ügyek országos szinten a Baranya Megyei Kormányhivatalhoz tartoznak.

Magyar Nemzet
2021. 03. 13. 10:35
null
Budapest, 2013. március 25. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. dolgozói szelektív hulladékgyűjtéshez alkalmas kukákat rakodnak kiszállításra Budapest X. kerületében, a Fehér közben lévő telepen 2013. március 25-én. Az FKF munkatársai a fővárosban megkezdték a sárga és kék fedelű, 120 és 240 literes gyűjtőtartályok kiszállítását a házakhoz, amivel a szelektív hulladékgyűjtést oldják meg. MTI Fotó: Balaton József Fotó: Balaton József
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Közlönyben megjelentek szerint – megegyezve a korábban a kormány döntése nyomán már bejelentettekkel – ezentúl a megyei kormányhivatalok látják el a hulladékgazdálkodási feladatokat – írja a Vg.hu. Magát a felelős egységet a hulladékgazdálkodásért felelős miniszter jelöli ki.

A területi hatóság illetékessége arra a megyére terjed ki, amelyben a székhelye van,

azzal az eltéréssel, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal kapta meg a budapesti hulladékgazdálkodással összefüggő hatósági jogköröket is.

Ezentúl a megyei kormányhivatalok látják el a hulladékgazdálkodási feladatokat, a felelős egységet a hulladékgazdálkodásért felelős miniszter jelöli ki
Fotó: Mirkó István

E kormányhivatal a jogszabályban meghatározott esetekben országos hatáskörrel is rendelkezik, míg a minisztériumnak eleve országos hulladékgazdálkodási jogköre van.

Az atomenergia alkalmazása során a vízbe és a levegőbe kerülő radioaktív hulladékokkal kapcsolatos hatósági ügyek országos szinten a Baranya Megyei Kormányhivatalhoz tartoznak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.