időjárás 30°C Ibolya 2022. augusztus 7.
logo

Országosan megújul a hulladékgazdálkodási rendszer

Magyar Nemzet
2021.03.13. 10:35
Országosan megújul a hulladékgazdálkodási rendszer

A Magyar Közlönyben megjelentek szerint – megegyezve a korábban a kormány döntése nyomán már bejelentettekkel – ezentúl a megyei kormányhivatalok látják el a hulladékgazdálkodási feladatokat – írja a Vg.hu. Magát a felelős egységet a hulladékgazdálkodásért felelős miniszter jelöli ki.

A területi hatóság illetékessége arra a megyére terjed ki, amelyben a székhelye van,

azzal az eltéréssel, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal kapta meg a budapesti hulladékgazdálkodással összefüggő hatósági jogköröket is.

Ezentúl a megyei kormányhivatalok látják el a hulladékgazdálkodási feladatokat, a felelős egységet a hulladékgazdálkodásért felelős miniszter jelöli ki
Fotó: Mirkó István

E kormányhivatal a jogszabályban meghatározott esetekben országos hatáskörrel is rendelkezik, míg a minisztériumnak eleve országos hulladékgazdálkodási jogköre van.

Az atomenergia alkalmazása során a vízbe és a levegőbe kerülő radioaktív hulladékokkal kapcsolatos hatósági ügyek országos szinten a Baranya Megyei Kormányhivatalhoz tartoznak.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.