Tízszázalékos növekedés a casco átlagdíjában

Az autós ügyfelek többsége óvatos: az önrész esetében továbbra is a nagyobb védelmet nyújtó módozatokat választják

Munkatársunktól
2021. 03. 10. 21:33
null
Kimagaslik az utca forgatagából: ikonikus aszfaltterepjáró a BMW-től Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai autósok tavaly átlagosan 106 100 forintért kötöttek teljes körű casco biztosítást. Ez az érték tíz százalékkal haladja meg az előző év átlagát – állapította meg saját adatai alapján a Netrisk.hu. Az új casco szerződéseket az autósok átlagosan közel 120 ezer forintos éves díjra (tízezer forint/hó) kötötték, a már meglévők évfordulós váltásakor pedig átlagosan 96 ezer forintért (nyolcezer forint/hó) találtak új biztosítót az ügyfelek. Ennek oka egyrészt az, hogy

az évfordulós váltás során érintett ügyfelek általában több kármentes évvel rendelkeznek, ami nagyobb kedvezményre jogosítja őket.

Másrészt az évfordulós váltók eleve céltudatosabban igyekeznek a legkedvezőbb díjú termékek közül választani – fejtette ki közleményé­ben a Netrisk.hu.

A biztosításhoz megfelelően kiválasztott paraméterek kedvezményeivel a díjemelkedés hatása sok esetben kiküszöbölhető.
Fotó: Bach Máté

A közleményből kiderült az is, hogy – a tapasztalatok szerint – önrész tekintetében az ügyfelek továbbra is a nagyobb védelmet nyújtó módozatokat választják: a szerződők 43 százaléka döntött a legkedvezőbb, tíz százalék, de minimum ötvenezer forintos önrész mellett. További 37 százalék pedig a tíz százalék/százezer forintos konstrukcióra voksolt. Ezek ugyan néhány ezer forinttal több díjvonzattal járhatnak, mint a húszszázalékos verziók, ám baj esetén az ügyfélre csak feleakkora anyagi terhet rónak.

A Netrisk.hu ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a biztosításhoz megfelelően kiválasztott paraméterek – együtt kötés, fizetés módja és ütemezése – kedvezményeivel a díjemelkedés hatása sok esetben kiküszöbölhető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.