Egyelőre nincs megállapodás az új Közös Agrárpolitikáról

Nincs kompromisszum, megvédtük Brüsszelben a magyar gazdákat egy rossz megállapodástól – közölte Nagy István agrárminiszter.

Magyar Nemzet
2021. 05. 28. 10:55
Egyre több gazdálkodó vásárol öntözőberendezéseket Fotó: Oláh Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Befagytak a tárgyalások, egyelőre nincs megállapodás az új Közös Agrárpolitikáról. „Nincs kompromisszum, megvédtük Brüsszelben a magyar gazdákat egy rossz megállapodástól” – közölte pénteki Facebook-bejegyzésében Nagy István agrárminiszter.

A tárcavezető szerint olyan terhet akartak ránk erőltetni, ami egyértelműen a gazdák érdekeivel ellentétes
Fotó: MTI/Oláh Tibor

„Hiába tartottak két napon és két éjszakán át az egyeztetések, mégsem született megállapodás a Közös Agrárpolitikáról. A Mezőgazdasági és Halászati Tanács nem jutott egyességre az Európai Parlamenttel. Az ugyanis nem fogadta el az agrárminiszterek kompromisszumos javaslatait, sőt a mezőgazdaság szempontjából a gyakorlatban végrehajthatatlan, felelőtlen megoldásokkal állt elő” – írta a a miniszter. „Olyan terhet akartak ránk erőltetni, ami egyértelműen a gazdák érdekeivel ellentétes” – fogalmazott a tárcavezető, hozzátéve: egyensúlyt kell teremteni a versenyképességi és a klímavédelmi célok között is, mert a teremtett világunkért felelősséggel tartozunk.

„Hiába védtük már meg ősszel a kisgazdaságokat a termelésüket nehezítő javaslatoktól, azok most újra felbukkantak.

Alapvető célunk, hogy a termelők kiszámítható módon megkapják az őket megillető agrártámogatásokat 2023 és 2027 között is. Mi – az Európai Parlamenttel ellentétben – a gazdák oldalán állunk, a diktátumokból pedig nem kérünk” – fogalmazott Nagy István.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.