Elismerik a gázóra-leolvasók munkáját a szolgáltatók ügyfelei

A felhasználók visszajelzései hasznosak, mert képet adnak arról is, hogy az engedélyesek szolgáltatásainak minősége alapján hol van szükség további fejlesztésekre.

Magyar Nemzet
2021. 05. 29. 19:39
Eckstein László
Budapest, 2012. március 23. Eckstein László, a Fővárosi Gázművek munkatársa lefényképezi az óraállást, amikor egy gázóra leolvasását és annak jegyzőkönyvezését végzi egy fővárosi magánlakásban. MTI Fotó: Beliczay László Fotó: Beliczay László
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közzétették a hazai földgázszolgáltatás jellegzetességeivel kapcsolatos Felhasználói Elégedettségi Felmérést, amelyet 2020-ban első alkalommal végzett el a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal. A felmérést az az együttműködésen alapuló, tevékeny törekvés alapozta meg, hogy a földgázpiaci szereplők és a szabályozási hivatal hatékonyabbá tegye a fogyasztói jogok védelmét hazánkban – jelezték.

Többek között a földgázellátás lakosság által tapasztalt folyamatossága, az óraleolvasás, az ügyfélszolgálati tevékenység, az ár-érték arány, a környezetvédelem fontossága, a számlázás és a szolgáltatóváltás kapcsán mondhatták el véleményüket a gázszolgáltatók ügyfelei, azaz közel ezer megkérdezett, fizető fogyasztó az országban.

Kiválóra értékelték a fogyasztók a leolvasások színvonalát
Fotó: Beliczay László / MTI

Válaszaik több szempontból megerősítették a színvonalemelés, a fogyasztói biztonság érdekében tett eddigi lépéseket. Kiváló értékelést kapott az előfizetőktől a gázóra-leolvasásról és az előre tervezett ellátási szünetről szóló szolgáltatói tájékoztatás, a leolvasó kollégák munkája, a számlabefizetés különböző módjainak biztosítása, továbbá az ellátás folyamatossága. Amellett, hogy tendenciákra mutatnak rá, fontos, hogy a földgáz-felhasználók tapasztalatokon alapuló értékelése hiteles, ezért több szempontból hasznosak, mert képet adnak arról is, hogy az engedélyesek tevékenységének összehasonlítása, a szolgáltatások minősége alapján hol lehet szükség további szabályozásra vagy fejlesztésre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.