Berobbant a strandszezon a Balatonon

2021. 06. 20. 17:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már péntek késő délután is sokan keresték fel a balatoni strandokat, szombat délelőtt a legnépszerűbb fürdőhelyeken már a legmelegebb júliusi napokéhoz volt hasonló a forgalom. A Balatonnál a hét végén már minden fürdő, 49 fizetős és 37 ingyenes, a legtöbb helyen több száz milliós fejlesztésen átesett, komfortos szabadstrand várta a vendégeket. A Balaton és a Velencei-tó vize szombaton a déli órákban 24 Celsius-fokos volt, a Tisza-tónál 23, a Fertőnél 25 fokot mutatott a vízhőmérő, a Szelidi-tónál 24, a Lupa-tavaknál 23 fokos víz ígért felfrissülést. A strandok védettségi igazolvány nélkül látogathatók, és a legtöbb helyen a csillagtetős élményfürdőknél sem kérnek védettségi igazolványt. A szaunákba való belépés feltételeiről a fürdővezetőség dönt. A balatonfüredi fürdőknél – de mint megtudtuk, több más helyen is – arra kérik a látogatókat, hogy a pénztáraknál családonként, baráti társaságonként csak egy személy álljon sorba, a fürdő területén – így a büfék előtt is – legyen meg a másfél méteres védőtávolság. A tóparti önkormányzatokat képviselő Balatoni Szövetség elnöke azt kéri a tónál tartózkodóktól, hogy ugyanúgy tartsák be a járványveszéllyel kapcsolatos előírásokat, mint odahaza. Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere a fertőzésveszélyre figyelmeztetve lapunknak úgy fogalmazott: „Senki se higgye, hogy a Balatonnál nem fogja a golyó.” A meteorológiai előrejelzések szerint a kánikula ma és a jövő hét elején is folytatódik.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.