Gyorsabban érhető el Kaposvár az M7-esről

Megkezdődik a kétszer kétsávos R67-es gyorsút Kaposfüredet elkerülő szakaszának építése, a munkaterületet már átadták.

2021. 06. 14. 13:18
2022-re a jelenlegi hat helyett már kilenc sztrádakapcsolat áll a közlekedők rendelkezésére Fotó: MTI/Varga György
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tovább csökken a menetidő a somogyi megyeszékhely és az M7-es autópálya dél-balatoni szakasza között, június 15-én ugyanis megkezdődik a kétszer kétsávos R67-es gyorsút Kaposfüredet elkerülő szakaszának építése. A 3,14 kilométerrel megnövelt R67-esnek nemcsak a somogyiak örülhetnek majd, hanem azok a pécsi és szigetvári autósok is, akik Kaposváron áthaladva igyekeznek elérni az M7-es autópályát vagy a dél-balatoni települések valamelyikét.

– Gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés Kaposvár és az M7-es sztráda között, javul a megyei jogú város megközelíthetősége, és ezzel a régió versenyképessége – közölte lapunkkal Gelencsér Attila, a kaposvári térség országgyűlési képviselője. – Május 10-én a munkaterület átadásával elkezdődött a lőszermentesítés, a humusz leszedése és a régészeti feltárás, így nincs akadálya az építkezés megkezdésének. A csaknem nyolcmilliárd forint összköltségű beruházás kivitelezője a Duna Aszfalt, az elkerülő úton óránként 110 kilométeres sebességgel lehet majd haladni – tette hozzá a politikus. Az útépítés befejezését 2023 áprilisára tervezi a kivitelező.

2023-ra könnyebb lesz elérni a sztrádát Kaposvárról (képünk illusztráció)
Fotó: MTI/Varga György

A már csaknem teljesen megújult 67-es az ország egyetlen olyan útja, amelynek egy rövid zenélő szakasza is van. A tervezők ötletességének köszönhetően az aszfalt felső rétegén kialakított rovátkákon való áthaladás közben különböző magasságú hangok hallhatók, amelyek magassága a barázdák mélységétől és egymástól való távolságától függ. Az útról felszűrődő zene a Republic együttes 67-es út című száma.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.