A kormányhivatalok is vizsgálják a strandokat

Ideálisak fürdésre és vízi sportra a balatoni strandok, a legkiválóbbak közül idén 43 pályázott a Kék Hullám zászló elnyerésére.

2021. 07. 03. 17:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztálya kiválónak minősítette az észak-balatoni strandok vizét, és ugyancsak kiváló minősítést kapott a tó déli és nyugati oldalán sorakozó fürdőhelyek többsége is – értesült a Magyar Nemzet. A népegészségügyi szakemberek már a szezon előtt is mintát vettek a strandok vizéből, majd június második hetében a Balatoni Szövetség strandminősítést végző zsűrijével egy időben is végigjárták a fürdőhelyeket. A laboratóriumi vizsgálatok előtt a közegészségügyi szakemberek szemrevételezéssel állapítják meg, hogy van-e szennyezés a víz felszínén, nem került-e bele hulladék és nem tapasztalható-e algásodás.

Kiválónak minősítette a hatóság az észak-balatoni strandok vizét, és ugyancsak kiváló minősítést kapott a tó déli és nyugati oldalán lévő fürdőhelyek többsége
Fotó: Veszprém Megyei Napló/Pesthy Márton

Mint korábban megírtuk, a legkiválóbb balatoni fürdőhelyek közül idén 43 pályázott a magas minőségű szolgáltatások és a higiéniai feltételek meglétét elismerő Kék Hullám zászló elnyerésére.

Július 14-én, a Kék Hullám zászló átadásakor azt is megtudjuk majd, hogy a kiválóak közül melyek voltak prémium minőségű balatoni fürdőhelyek.

 

Ideális, kissé 30 Celsius-fok alatti strandidő lesz a hét két utolsó napján a Balatonnál – derül ki a meteorológiai előre jelzésekből, és mint az Országos Vízügyi Főigazgatóság honlapján is olvasható, mind a négy tavunk és két nagy folyónk vize is kellemes hőfokú fürdésre. A Balaton vize ma reggel Siófoknál 22, Akalinál 25 fokos volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.