időjárás 23°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo

Épül a Budapest–Balaton kerékpárút

Magyar Nemzet
2021.07.30. 08:55
Épül a Budapest–Balaton kerékpárút

Magyarország két legfontosabb turisztikai célpontját köti össze a Budapest–Balaton kerékpáros kapcsolat. A kivitelezők a fővárostól Balatonakarattyáig a bicikliút szinte minden szakaszán dolgoznak ebben az évben – közölte Facebook-oldalán az Innovációs és Technológiai Minisztérium, jelezve, hogy várhatóan jövő nyárra – a biatorbágyi és székesfehérvári átkelések kivételével – mindenütt el is készülnek az új nyomvonalú pákozdi kerékpárút munkálataival.

[caption id="" align="alignnone" width="746"] Jövő nyárra elkészülhet a Balatonig vezető bicikliút Fotó: ITM[/caption]

Részletezték: Budapesttől Etyekig a biatorbágyi belterületet leszámítva idén megépül a magyar tengerhez vezető kerékpárút első szakasza, melyet a következő szezonban várhatóan már használhatnak a közlekedők. Emellett folyamatban van a fővárosi részek előkészítése is Kamaraerdőtől a Dunáig. A teljesen előzmény nélküli, 108 kilométeres összeköttetés az etyeki borvidék mellett a Velencei-tavat és Székesfehérvárt is érinti majd.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közel

13,5 milliárd forinttal támogatja a Budapest–Balaton kerékpáros kapcsolat létesítését.

[caption id="" align="alignnone" width="728"] Idén megépül a magyar tengerhez vezető kerékpárút első szakasza Fotó: ITM[/caption]

[caption id="" align="alignnone" width="782"] A kivitelezők a fővárostól Balatonakarattyáig a bicikliút szinte minden szakaszán dolgoznak Fotó: ITM[/caption]

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.