Kiemelt cél, hogy növeljük a szervezetek gazdálkodásának átláthatóságát

A jelentős anyagi erőforrással rendelkező szervezetek komoly befolyást tudnak gyakorolni a közéletre – írja közösségi oldalán Orbán Balázs.

Forrás: Facebook/Orbán Balázs2021. 07. 04. 9:43
ORBÁN Balázs
Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára felszólal az azonnali kérdések és válaszok órájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. június 14-én Fotó: Bruzák Noémi Forrás: Magyarország kiemelt célkitűzése valamennyi szervezet gazdálkodása átláthatóságának növelése.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Magyarország kiemelt célkitűzése valamennyi szervezet gazdálkodása átláthatóságának növelése – olvasható Orbán Balázs közösségi oldalán.

– A jelentős anyagi erőforrással rendelkező szervezetek komoly befolyást tudnak gyakorolni a közéletre, így a részükre nyújtott pénzügyi támogatások átláthatóságának növelése közérdek, amit az Európai Bíróság a korábbi magyar szabályozás vizsgálata során is megerősített – fejtette ki az államtitkár.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára felszólal az azonnali kérdések és válaszok órájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 14-én

– A héten megjelent szabályozás is ezt a közérdekű célt szem előtt tartva született, és az átláthatóság érdekében szűkíti a névtelen támogatások körét, miközben nem célja a más szervezetekre, például a pártalapítványokra vonatkozó szabályokhoz képest szigorúbb szabályok megalkotása.

Ezért arról tudok tájékoztatni mindenkit, hogy a kormány a rendelet módosításával egyértelművé fogja tenni, hogy az eddigiekhez képest ugyanolyan feltételek mellett lesz biztosított a jövőben is az 500 ezer forint alatti adományok felajánlása, miközben a nagyobb összeget adományozók esetében erősödik az átláthatóság követelménye – olvasható a politikus bejegyzésében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.