Ma még nevezhetünk a Balaton-átevezésre

2021. 07. 04. 17:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Parádés vízfutamnak ígérkezik a július 10-én sorra kerülő Balaton-átevezés, amelynek rajthelye ezúttal és a tervek szerint továbbra isZamárdi lesz. Mint megírtuk, kinőtte a fonyódi strandot a Fonyód–Badacsony-átevezés indulóhelye, ezért a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) a helyi önkormányzattal egyetértésben úgy döntött: a Balaton legnagyobb szabadstrandjáról lőnek majd ki az evezősök. A Zamárdi és Tihany közötti nyolc kilométeres táv leküzdésére kajak és kenu női egyes, továbbá férfi egyes és vegyes kategóriában, evezősben ugyanígy indulnak a versenyzők, míg a sárkányhajósok tíz- vagy húszszemélyes csónakban mérettethetik meg magukat. A legújabb, legegyszerűbb és egyre kedveltebb sportágban, az állva evezésben (SAP) is összecsaphatnak a vízen száguldás megszállottjai. A tóátevezés szintideje két óra, a versenyzők július 10-én 9 és 14 óra között startolnak el Zamárdiból. A turisztikai attrakciónak ígérkező show-ra az előnevezés határideje június 10. volt, a nevezési határidő pedig ma éjfélkor jár le. Akik ma neveznek, azok is éremmel térhetnek majd haza Zamárdiból. Július elejéig rekordszámú, több mint háromezer nevezés érkezett az MKKSZ-hez, mint megtudtuk, az átevezésen olimpiai és világbajnok magyar evezősöknek is szurkolhatunk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.