időjárás 4°C Adél 2023. január 29.
logo

Mégis korlátozásokkal nyitott újra a Nyugati pályaudvar

Somogyi
2021.07.18. 07:17
Mégis korlátozásokkal nyitott újra a Nyugati pályaudvar

A Nyugati pályaudvaron több munkálatot nem fejezett be időre a kivitelező, így vasárnap reggeltől a megszokotthoz képest kevesebb vonatot tud fogadni az állomás. A végleges átadásig kisebb kapacitással működik a pályaudvar, a vonatforgalmat is korlátozták a munkálatok mielőbbi befejezése érdekében – közölte lapunkkal a MÁV.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, ma kellett volna teljes egészében átadni a felújított pályaudvart.

A fotón a felújítás kezdete. Sokat haladtak azóta, de ma sem teljes a kép
Fotó: Kurucz Árpád

A vasárnap reggel 6 órától érvényes változások szerint

a Szegedi InterCityk a Nyugati pályaudvar helyett Budapest-Kelenföldre érkeznek és onnan is indulnak Szeged felé,

minden óra 51-kor. (A szegedi vonalon vágányzári menetrend érvényes, Cegléd és Kiskunfélegyháza között pótlóbuszokra kell átszállni).

A lajosmizsei vonalon az S21-es vonatok budapesti végállomása Kőbánya-Kispest. A Nyugati pályaudvarról az utasok a minden óra 23-kor Debrecen–Nyíregyháza felé induló IC-kel utazhatnak Kőbánya-Kispestig, az IC-k Kőbánya alsón is megállnak, ezen a szakaszon felármentesen vehetők igénybe. Az S21-es vonatok átszállás után, nagyjából tízperces késéssel indulnak Kőbánya-Kispestről Dabas, Lajosmizse felé.

A ceglédi vonalon a monori S50-es vonatok Kőbánya-Kispestre érkeznek és onnan indulnak Monor felé. Kőbánya-Kispestről minden óra 53-kor indulnak Monorra.

A Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest közötti utazásra bármely vonat felármentesen vehető igénybe.

Az esztergomi és a szobi vonal közlekedésében nincs változás, az eredeti menetrend érvényes.

Tájékoztattak arról is, hogy a Rákospalota-Újpest állomáson a július 13-án kisiklott teherkocsi annyira megrongálta a vasúti pályát, hogy Rákospalota-Újpest és Fót között július 31-ig szünetel a vonatforgalom, pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.