Rendkívül sikeres volt a Red Bull Balaton-átevezés

2021. 07. 11. 15:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fesztiválhangulatban zajlott le szombaton a balatoni nyár első, több ezer sportolót és több tízezer drukkert lázba hozó vízisport-eseménye, a 4. Red Bull Balaton-átevezés. Az oda-vissza nyolc kilométeres Zamárdi–Tihany táv leküzdésének kiírása minden várakozást felülmúló részvételt eredményezett: együttesen 4400 kajakos, kenus, sárkányhajós, SUP-os próbázó ragadott lapátot, hogy felülmúlja a maga korábbi teljesítményét. Az erős szél miatt csúszott a verseny rajtja, de így se volt akadálya annak, hogy a négy vízi sportágban együttesen 2056 egység, vagyis 4051 személy vágjon neki a hullámzó tónak, amely néhány sárkányhajós egységet is vízbe borított. Lehorgonyzott vitorlások által biztosított folyosón, a Balatoni Vízirendészet Rendőrkapitányság járőr- és mentőhajóinak védelme alatt zajlott le a verseny, amelyről Berényi Péter főrendező úgy fogalmazott: zökkenőmentes és hatalmas közösségi élmény volt. – Jó volt látni, hogy a lelkes amatőrök mellett a kajak-kenu sport több kiváló személyiségét, köztük a háromszoros olimpiai bajnok Storcz Botondot is Balatonhoz csábította a verseny. A népszerű sportoló kétszer is, először kajak-vegyespárosban, majd sárkányhajóban is teljesítette a távot tudtuk meg a rendezvény sajtófőnökétől. Az esemény rangját mutatja, és öröm számunkra, hogy a Magyar Kajak-Kenu Szövetség az Evezd le keresztül! – szlogennel meghirdetett vízisport-versenyéhez partnerként csatlakozott a Red Bull – tette hozzá Balogh Péter Dávid.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.