Szombaton kezdődik a hajózási főszezon a Balatonon

Napközben a kompok már nem 40 percenként, hanem folyamatosan járnak a két part között.

2021. 07. 02. 15:20
Balatonfüred, 2017. április 15. A Kisfaludy (b) és a Szigliget hajó a balatonfüredi kikötõnél a balatoni hajózási idény elsõ napján, 2017. április 15-én. MTI Fotó: Varga György Fotó: Varga György Forrás: MTI/Varga György
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július 3-án kezdődik az 58 napos balatoni hajózási főszezon, melynek során 16 kikötőből indulnak és együttesen 12 útvonalon közlekednek a menetrendi hajók. A legkedveltebb Siófok–Füred útvonalon, illetve a fonyód–badacsonyin naponta hat-hat menetrendi járat indul oda-vissza, emellett Siófokon és Füreden a hét utolsó három napján késő este is hajóra szállhatunk. Bizonyára kedvelt lesz a Keszthelyről Lellére, Boglárra, Badacsonyba tartó járat, nemkülönben az egyik leghosszabb hajóút, a boglár–tihanyi.

Összesen 12 útvonalon közlekednek a balatoni hajók
Fotó: Éberling András

A menetrendi járatokon mini hajózástörténeti kiállításokat is láthatnak az utazók, és a tóparti települések életéből is fényképes ízelítőt kapnak. A nagyobb hajókon gyereksarok várja a családosokat, a kisgyerekek a Kajla-útlevéllel ingyen utazhatnak, míg szüleik a jelentős összeggel feltöltött Szép-kártyát is felhasználhatják hajójegyvásárlásra. Az egy-egyórás Varázshajó fedélzetén bűvészműsorral várja a legkisebbeket, kilenc kikötőből indul a tinédzsereknek Bulihajó, a sétahajók 15 kikötőben várják a vízi utazást kedvelőket. Csúcsra jár a főszezonban a komp is, Szántódról az első járat 6.40-kor, Tihanyból az utolsó 23.40-kor fut ki. Napközben a kompok már nem 40 percenként, hanem folyamatosan járnak a két part között.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.