A mustgáz veszélyére figyelmeztet az államtitkár

A bor erjedése idején a pincében védelmet nyújthat a gázkoncentráció-mérő készülék, amely jelzi a lecsökkent oxigénszintet.

Magyar Nemzet
2021. 08. 19. 12:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdődött a szüreti időszak, fokozottan kell figyelni a mustgáz veszélyeire – hívja fel a figyelmet Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a Facebook-oldalán. Kiemelve: a munkavállalók egészségének, biztonságának védelme érdekében több intézkedés is ajánlott.

 

A must erjedésének idején a rosszullét, a fulladás megelőzése érdekében előzetes szellőztetés és légtérelemzés nélkül életveszélyes lehet a pincékben tartózkodni  

– írja Bodó Sándor. Hangsúlyozta, tartós bent tartózkodás esetén védelmet nyújthat a  gázkoncentráció-mérő készülék, amely jelzi a lecsökkent oxigénszintet. Önmagában az úgynevezett gyertyapróba alkalmazása nem tekinthető megbízhatónak. Továbbá javasolt a must forrásának idejére "Figyelem, mustgázveszély!" felirat elhelyezése a pince bejáratára mások figyelmeztetése érdekében – tanácsolja az államtitkár.

 

A gázérzékelő riasztók felszerelésén túl a tragédiák megelőzésére ajánlott a pince nyitásához rendelt reteszelt mesterséges szellőzőrendszer használata is. Senki ne próbáljon meggondolatlanul ájult ember segítségére sietni, mindig legyen mobiltelefon a munkaterületen, ha segítséget kell hívni – olvasható az államtitkár közösségi oldalán.

 

További részletek a www.munka.hu honlapon olvashatóak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.