Bor, buli Bogláron, strandfesztivál Balatonvilágoson

Balatonbogláron négynapos szüreti fesztivál, új nevén Bor-Buli-Balaton várja az üdülési főszezontól búcsúzókat, a Mol Nagyon Balaton és a Petőfi rádió tíznapos, balatonvilágosi strandfesztiválján pedig a legjobb hazai zenekarok köszönnek el rajongóiktól. Siófok egyhetes rendezvénnyel ellensúlyozza a fesztiválmentes időszakot, míg Füred sétálónegyeddel hívja fel az odalátogatók figyelmét az üdülőhely reformkori szépségeire.

2021. 08. 15. 16:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idősebb és a középkorosztály emlékezetébe Boglári szüreti napokként ivódott be a balatoni nyár egyik legnagyobb rendezvényének a neve, de ma már a fiataloknak sem kell elmagyarázni, hogy miért érdemes ellátogatni augusztus 20-a környékén a boglári Platán strand ingyenes koncertjeire. Augusztus 18-án kezdődik és 22-én zárul a Bor-Buli-Balaton, korábban Boglári szüreti napok, amely 1977 óta  érdeklődők ezreit csábította a város 80 ezer négyzetméteres Platán strandjára. A fürdőhely két nagy szabadtéri színpadján és a kisebb helyszíneken négy napon át együttesen  

száz produkció várja a vendégeket. 

 

A Republic és a Hooligans zenészei csapnak bele elsőként a húrokba, augusztus 20-án Group N Swing, a Kaukázus ad koncertet és bizonyára Rúzsa Magdi estje is elbűvöli majd a közönséget. A Desperado, a Neoton és az Anna and The Barbies Betty Love augusztus 21-én lép pódiumra, 22-én más neves együttesek mellett a ManGoRise Regán Cili próbálja lázba hozni a hallgatóságot. Aki augusztus 20-a környékén ellátogat Boglárra, a dél-balatoni mellett az ország 22 borvidékének nedűiből is ízelítőt kap.

 

A Zamárdiból a balatonvilágosi kempingbe költözött, és továbbra is a Mol Nagyon Balaton és a Petőfi rádió pártfogását élvező Strandfesztivál augusztus 18–22., illetve 25–29. között várja a zenekedvelőket. A közönség többek közt Tankcsapda, a Halott Pénz, a Bagossy Brothers Company, Majka & Curtis, a Kiscsilag, valamint Péterfi Bori bandája fellépésén csápolhat. A sok és jó zene mellett, illetve a koncertekkel párhuzamosan esténként kertmozi is várja a világosi kemping lakóit vagy az odalátogatókat. Siófok élvonalbeli lemezlovasokkal igyekszik zeneileg hangulatossá tenni a tíznapos nyárbúcsúztatóját, míg Füreden augusztus 20-án sétálónegyeddé válik a reformkori városrész.

 

Sokan mennek a Balatonra az ünnepi hétvégén 

 

Elfogytak a szálláshelyek az augusztus 20-át is magába foglaló, ünnepi hosszú hétvégére. Ezúttal Budapest megelőzte Siófokot, de amint az várható volt, régiós szinten a Balaton tarolt. A Szallas.hu közleménye szerint a foglalások harmada oda szól. Országos viszonylatban a kimagasló városok között van Hévíz, Budapest, Balatonfüred, és közvetlen utánuk Gyula, Zalakaros, Szeged és Pécs áll. A vendégek harmada apartmant választott három-négy éjszakára, ötöde wellness-szállodában foglalt szállást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.