Egyre több szülő online szerzi be az iskolaszereket

Ma már kevésbé divat a közös vásárlás a gyerekkel.

Thurzó
2021. 08. 21. 11:05
null
A kép csak illusztráció Fotó: Soós Lajos Forrás: MTI/Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentősen nőtt az idén az iskolaszerek online eladása az egyik legnagyobb online áruház adatai szerint. Az Extreme Digital közlése szerint július eleje és augusztus közepe között kétszer akkora forgalmat generált a tanszerek és egyéb iskolai kiegészítők eladása, mint tavaly nyáron. A legnagyobb számban füzeteket, írószereket, kiegészítőket (hegyező, körző, vonalzó, radír), víz- és temperafestékeket rendeltek a vásárlók. Az eMAG-nál ugyanebben az időszakban csaknem megháromszorozódott a tanszerek és iskolai felszerelések forgalma, ott a hátizsákok, tornazsákok, filctollak és füzetek voltak a legnépszerűbb iskolakezdési termékek.

Megemelkedett a számítástechnikai eszközökre fordított kiadások aránya is. A nyári tapasztalatok szerint a családok a leginkább keresett notebookokat átlagosan 203 ezer forintért, tabletet jellemzően 58-71 ezer forintért, okostelefont pedig 41-70 ezres átlagáron rendeltek a gyerekek tanulásához. A legtöbb online tanszerrendelés Pest megyéből, Győr-Moson-Sopron megyéből és Hajdú-Bihar megyéből érkezett az Extreme Digitalhoz, az eMAG esetében Pest megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye került az első háromba.
    

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.