Elmarad a tapolcai Pisztráng- és Borfesztivál

A szervezők a jelenlegi bizonytalan helyzet miatt idén nem tartják meg az évtizedes múltra visszatekintő rendezvényt.

2021. 08. 24. 18:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem lesz idén pisztrángfesztivál Tapolcán – jelentették be Facebook-oldalukon az immár egy évtizedes múltra visszatekintő esemény szervezői. „Sajnos nem tudunk jó hírekkel szolgálni nektek. Mindannyiunk kedvenc rendezvénye idén is elmarad. Sokáig reménykedtünk abban, hogy végre megszervezhetjük, hiszen ez az esemény többről szólt nekünk is, mint a pisztráng és bor” – olvasható a rendezvény két főszervezője, Mezőssy Zoltán és Vígh Tamás bejegyzésében. – Azt szerettük volna, ha újra benépesül a Malom-tó környéke, és a jönnek a vendégek a fővárosból is, de úgy látjuk, sok a bizonytalanság, és  az 500 főnél nagyobb fesztiválok esetében is szigorúak az előírások. Nem kérhettünk volna minden résztvevőtől védettségi igazolványt, ami egyébként összeegyezhetetlen lett volna a gasztroünnep hangulatával. Nem húzhattuk tovább az időt, le kellett mondanunk az október 1-jén kezdődő háromnapos rendezvényt – mondta lapunknak Mezőssy Zoltán szállodatulajdonos. Töreki László, a tapolcai Kommunikációs, Kulturális és Média Kft. ügyvezetője is sajnálja, hogy elmarad a kora ősz legvonzóbb tapolcai rendezvénye, de mint elmondta: megérti a két főszervező aggodalmát és az ebből eredő döntését. Két éve több ezren keresték fel a fesztivált, a tapolcai haltelepről frissen szállították a szervírozott, citromkarikák közé rakott pisztrángot, a rendezvény helyszínén felállított pavilonban harminc borász kínálta nedűit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.