Huszonhét helyről festik meg a Balaton egét

Ajánlónkból könnyen találhatnak látványos és hangulatos időtöltést biztosító programot a magyar tengerhez látogatók.

2021. 08. 18. 20:27
null
Balatoni gasztronómia a Magyar Konyhában Fotó: Krizsán Csaba Forrás: MTI/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt nyár koronavírus-járvány által beárnyékolt nemzeti ünnepének előestéjén csak három helyen, Fonyódon, Balatonvilágoson és Siófok sóstói strandján lőtték ki a rakétákat a tűzszerészek, pénteken viszont már 27 tóparti településen festik meg az eget – az ígéretek szerint – minden eddiginél színesebb tűzijátékkal.

Emellett számos olyan esemény lesz a főszezon utolsó előtti hetének végén, amiért érdemes ellátogatni a magyar tengerhez. Balatonfűzfő vízi játékokkal és tűzshow-val várja az államalapítás ünnepén odalátogatókat, a közeli Almádiban lézershowban gyönyörködhetnek a vízparton tartózkodók. A népszerű üdülőhely Wesselényi strandján sorra kerülő programja este negyed tízkor kezdődik, miközben Fűzfő fövenyes strandján egy hatalmas teknőből fúvókákkal reptetik a vizet a megfestett légtérbe.

Hévízen még nyitva tart a Bor- és gasztrokórzó, ahol nem csak a gyógyhely idei győztes nedűit ízlelhetik meg az ínyencek. Füreden is várja a látogatókat a Balaton leghosszabb borgasztronómiai rendezvénye.

Veszprémben még bőven van nedű a Rozé, rizling és jazz napokra kipakolt palackokban, Badacsonyban ünnepi borhétvégével köszöntik az augusztusi Istvánokat. Siófok a Bor és kenyér ünnepe című rendezvényre várja a vendégeket. A kenyérszentelés után a Balaton Táncegyüttes mutatja be legújabb műsorát, este 9-kor tűzijáték, majd fél 10-kor Oláh Gergő műsora dobja fel az ünnep hangulatát.

Sportrendezvényekben sem lesz hiány, közülük a nyugat-balatoni István, a király kupát ajánlja a vízsport kedvelők figyelmébe a Keszthelyi Túravitorlás Club. Kedd estig már kétszázan regisztráltak, ami hatvan-hetven hajó részvételét jelenti. A győztes árbócos legénységének jutalmáról a szekszárdi borászok gondoskodnak.

Ünnepi csúcsforgalomra számít augusztus 19. és 22. között a Balatoni Hajózási Zrt. is. Ünnepelni fog a társaság idei egymilliómodik komputasa is, aki előreláthatóan augusztus 19-én vált jegyet, és a mellé ajándékba kap egy százezer forint értékű Bahart Joker utazási kártyát.

Borítókép: MTI/Krizsán Csaba

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.