Kétmilliárd forintos raktárberuházás valósult meg Baján

Az Axiál Kft. kétmilliárd forintos modern raktározási rendszerének kialakításához a kormány egymilliárd forinttal járult hozzá a Nagyvállalati Beruházási Támogatás keretében. Az átadáson Varga Mihály pénzügyminiszter is részt vett.

2021. 08. 27. 15:05
null
Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bajai Axiál Kft. fejlesztése egyike azoknak a világszínvonalú beruházásoknak, amelyek gyorsítják a magyar gazdaság újraindítását – mutatott rá Varga Mihály. A Nagyvállalati Beruházási Támogatás elindításakor kiemelt cél volt a korszerűbb, digitális ipari technológiák alkalmazásának támogatása, a munkahelymegtartás és bérfelzárkóztatás, illetve a hozzájárulás az adott régió fejlődéséhez. Ezeket a célokat az Axiál fejlesztése egytől egyig teljesíti – emlékeztetett a miniszter hangsúlyozva, hogy a beruházás 800 munkahely megőrzését segítette elő, és hosszú távon is hozzájárul a vállalat stabil működéséhez, versenyképességének javításához, Magyarország javuló gazdasági teljesítményéhez. Varga Mihály kifejtette: a digitalizáció nem munkahelyek megszűnését, hanem azok megtartását, sőt, sok esetben új, magas hozzáadott értékű munkahelyek létrehozását eredményezi. 

A magyar gazdaság újraindítása gyorsabb más európai országokénál – hangsúlyozta Varga Mihály megemlítve, hogy 17,9 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest. A miniszter elmondta, hogy mindez  közös eredménye a nehéz helyzetben is működő, sőt fejlesztő vállalkozásoknak, a magyar munkavállalóknak és a beruházásokat ösztönző, a munkahelyeket megvédő kormányzati politikának. Mint fogalmazott: ennek köszönhető, hogy Magyarország versenyelőnyre tett szert az Európai Unióban, és negyedévről negyedévre is erőteljes növekedést mutat. 

Az NBT-programban eddig 190 beruházásról állapodott meg a kormány 412 milliárd forint összértékben, 3200 új munkahelyet teremtve az országban. A program keretében eddig nyújtott támogatások összege meghaladja a 170 milliárd forintot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.