Megtelnek az iskolatáskák

A tanuláshoz szükséges kellékek kereskedelmében is folyamatosan növekszik az online.kínálat, amelynek az állandóan a számítógépen lógó diák kiváló célközönsége.

2021. 08. 29. 10:04
Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt tanév kezdete óta nem kell fizetniük a tankönyvért a köznevelésben és a szakképzésben tanulóknak, az írószerek megvásárlása viszont továbbra is a szülőkre vár. Vannak, akik már bevásároltak, de a legtöbben augusztus utolsó napjaira ütemezték az írószerüzlet felkeresését.

A Regio Játék augusztus elején végzett felmérése szerint 

az általános iskolások szülei idén általában 10-15 ezer forintért vásárolnak tanszert és hasonló összeget fordítanak új iskolatáskára is.

Beszámítva a végösszegbe a testnevelésórákhoz szükséges felszerelést – tornazsákot, tornanadrágot, trikót, tornacipőt is – az iskolakezdés költsége egy gyereknél a 60 ezer forintot is meghaladhatja.

A koronavírus-járvány a tanszergyártás teljesítőképességét is csökkentette – állítják a gyártók és a forgalmazók. Van olyan cég, amelyik egy év alatt kétszer is árat emelt, de a legtöbb helyen a múlt évinél csak 10-15 százalékkal kerül többe a füzet, a ceruza vagy a filctoll. Míg a menő iskolatáskáért és a márkás golyóstollért ennél akár kétszer-háromszor is többet kell fizetni.

Fotó: Bach Máté

Az áremelés mögötti indokok között állítólag meghatározó, hogy a Kínából érkező árucikkek – beleértve a taneszközök – szállítási költsége jelentősen emelkedett. Mindeközben persze színesebb is lett a paletta, kiváltképp a hátizsákpiacon. 

De az írószerek között is van már háromszög alakú grafitceruza és több, kizárólag balkezesek számára készült tollat is kínálnak a boltok.

Miközben az iskolaszerek kereskedelmében is folyamatosan növekszik az online-kínálat, amelynek az állandóan a számítógépen lógó diák kiváló célközönsége. A fiatalok könnyen rátalálnak egy menő iskolatáskára vagy edzőcipőre, ami a szállítási költséggel együtt jelentősen megnövelheti a család kiadásait.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.