Újraindult a termelés a kecskeméti Mercedes-gyárban

A több héten át tartó termelési szünetet a magyarországi üzemben karbantartási tevékenységekre, valamint az új modell sorozatgyártásának előkészületeire használták fel.

Munkatársunktól
2021. 08. 24. 8:50
Legördült a futószalagról az új CLA Shooting Brake első sorozatgyártott példánya Fotó: Daimler AG - Global Communications Mercedes-Benz Cars Forrás: Daimler AG
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

E hét hétfőtől már újra termel a Mercedes-Benz kecskeméti gyára – tudta meg a Világgazdaság. Mint az a távirati iroda összefoglalójából kiderül, a napilap a keddi lapszámában emlékeztetett: 

 

a járműipari vállalat július végén jelezte, hogy háromhetes termelési szünetet tart, a leállásra az alkatrészhiány miatt volt szükség.

Az akkori tájékoztatás szerint a gyár a termelési program rugalmas módosításával alkalmazkodik a helyzethez, a 30., 31. és a 32. naptári hetet érintő termelési szünetet karbantartási tevékenységekre, valamint az új modell sorozatgyártásának előkészületeire használja fel.  
 

Kecskeméten az idén januárban és áprilisban már volt termelésleállás   Fotó: Móricz-Sabján Simon

 

A leállás azonban a tervezettől eltérően a 33. héten is tartott – írta a Világgazdaság. A cikkben hozzátették: a félvezető áramköröket gyártó Intel még április 22-én jelezte, hogy nem látja a végét a nemzetközi piacon az elektronikai alkatrészek kínálatában bekövetkezett hiánynak. Emiatt a kecskeméti Mercedes-gyárban az idén januárban, majd áprilisban már volt egy-egy termelésleállás.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.