A délkelet-európai piacra lép a 4iG

Előzetes, nem kötelező érvényű megállapodást kötött a belgrádi központú TeleGroup hetvenszázalékos, többségi tulajdonának megszerzésére a 4iG. Az akvizíció a TeleGroup átvilágítását, a végleges szerződés megkötését, illetve a szükséges versenyhivatali jóváhagyásokat követően december végéig zárulhat le.

Magyar Nemzet
2021. 09. 20. 15:40
4IG
Budapest, 2021. mjus 30. A 4iG Nyrt. a hazai informatikai s ICT piac egyik meghatroz, Magyarorszg tudsalap, digitlis gazdasgnak egyik vezet vllalatcsoportja szkhznak cgtblja, a Szpvlgyi Irodaparkban, a fvros III. kerletben, a Montevide utca 8. szmban. MTVA/Bizomnyosi: Rka Lszl *************************** Kedves Felhasznl! Ez a fot nem a Duna Mdiaszolgltat Zrt./MTI ltal ksztett s kiadott fnykpfelvtel, gy harmadik szemly ltal tmasztott brminem klnsen szerzi jogi, szomszdos jogi s szemlyisgi jogi ignyrt a fot szerzje/jogutdja kzvetlenl maga ll helyt, az MTVA felelssge e krben kizrt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előzetes megállapodást kötött a 4iG a TeleGroup informatikai és hálózatfejlesztő vállalatcsoport hetvenszázalékos tulajdonának megvásárlására – közölte hétfőn a társaság. A 28 éves szakmai múlttal rendelkező TeleGroup cégcsoport Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában és Montenegróban vezető informatikai rendszerintegrátor vállalat, amely leányvállalatain keresztül Európában és a Közel-Keleten is sikeresen értékesíti szolgáltatásait. 

Az akvizíció sikeres zárásával a 4iG a balkáni régió három országban is megjelenne szakmai befektetőként. A TeleGroup Szerbiában (TeleGroup Beograd), Bosznia-Hercegovinában (TeleGroup Banja Luka) és Montenegróban (TeleGroup Podgorica) is a vezető szolgáltatók közé tartozik. Emellett a cégcsoport az Egyesült Királyságban és Németországban, valamit a Közel-Keleten Kuvaitban és Libanonban rendelkezik saját képviselettel. A cégcsoport több mint 250 munkavállalót foglalkoztat a balkáni térség országaiban, konszolidált árbevétele 2020-ban 64 millió euró volt, EBITDA-ja elérte az 5,3 millió eurót. A TeleGroup legjelentősebb vállalata a TeleGroup Beograd, ami tavaly 44 millió eurós árbevétel mellett 2,2 millió eurós EBITDA-t ért el.

A TeleGroup tulajdonosaival kötött megállapodás fontos lépés nyugat-balkáni növekedési terveinkben. Célunk, hogy a régióban a távközlés, a telekommunikációs infrastruktúra-fejlesztés és az informatika területén is erős szinergiákra épülő érdekeltségekkel rendelkezzünk. A TeleGroup az informatika mellett a hálózattervezésben is kiemelkedő mérnöki tapasztalatokkal rendelkezik, amelynek a mobiltávközlési vagy az optikai hálózatfejlesztési szegmensben fontos szerepet szánunk a jövőben

– mondta Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója. – A TeleGroup családi vállalkozásból lett a térség egyik vezető szereplője, amely elismerésre méltó teljesítmény. Bízom benne, hogy az akvizíció néhány hónapon belül eredményesen zárul, és közösen folytathatjuk tovább a munkát Milomir Gligorijević úrral és családjával – tette hozzá az elnök-vezérigazgató.

A TeleGroup – a 4iG-hoz hasonlóan – közel három évtizedes tapasztalattal rendelkezik az IT- és ICT-piacon. A cégcsoport az állami és a magánszektor nagyvállalatainak nyújt szolgáltatásokat elsősorban az egészségügy, a pénzügy, az energetika, a közlekedés, a kiskereskedelem és az oktatás területén. Az akvizíció a TeleGroup átvilágítását, a végleges szerződés megkötését, illetve a szükséges versenyhivatali jóváhagyásokat követően még az idén lezárulhat.

Borítókép: MTVA/Róka László

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.