Döntött a kormány: marad a hitelmoratórium

A kormány foglalkozott a hitelmoratórium kérdésével, és döntött annak meghosszabbításáról – értesült a VG.

Forrás: vg.hu2021. 09. 07. 12:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A portál kormányzati körökből származó információi szerint a kormány döntött a hitelmoratórium meghosszabbításáról, bizonyos feltételek mentén.

A rendszerben maradást négy feltételhez kötik. Továbbra is kérhetik a moratóriumban maradást a nyugdíjasok, a gyermeket nevelők és azok a magánszemélyek, akiknek az előző évhez képest csökkent a keresete; a bércsökkenés mértéke nem lesz meghatározva. A vállalkozások esetében pedig azok kérhetik a hosszabbítást, amelyek árbevétele 25 százalékkal esett az előző évhez képest.

Fontos változás a korábbiakhoz képest, hogy a moratóriumban maradás nem lesz automatikus, ezt az igényt jelezni kell a bankoknak.

A moratóriumban maradás igényét nemcsak személyesen, hanem online is be lehet jelenteni. A VG információi szerint a hosszabbítás jövő év júliusig lesz érvényben.

Törlesztene ősztől a moratóriumban lévők nagy többsége – ez derült ki a CIB Bank második alkalommal, saját ügyfélkörében, több mint ötezer válaszadóval elvégzett online kutatásából. 

A megfelelő jövedelemmel, törlesztési forrással bíró ügyfeleknek a moratóriumban maradással elérhető előnyt hosszabb távon meghaladhatja annak kockázata, hogy feleslegesen nő meg a hitelük futamideje és a teljes visszafizetendő összeg – figyelmeztetett a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Az adósok ennek ellenére sem léptek – olvasható a hírportálon.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Kallus György/VG

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.