Fontos döntés született a hitelmoratóriumról + videó

Varga Mihály bejelentette, mire számíthatnak október végéig és azt követően a fizetési halasztást igénylők.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook/Varga Mihály2021. 09. 13. 10:30
VARGA Mihly
Budapest, 2018. október 17. Varga Mihály pénzügyminiszter expozét tart Magyarország 2017. évi központi költségvetése zárszámadásának általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2018. október 17-én. MTI/Soós Lajos Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról: idén novembertől a jövő év június 30-ig a rászorulók továbbra is igénybe vehetik a hiteltörlesztési moratóriumot – jelentette be Varga Mihály.

A pénzügyminiszter a Facebook-oldalára feltöltött videóban hozzátette, hogy a fizetési könnyítést igényelhetik:

  • a nyugdíjasok,
  • a gyermeket várók, illetve nevelők,
  • a közfoglalkoztatottak és
  • azok, akiknek az előző évhez képest csökkent a jövedelmük.

A vállalkozások közül azok kérhetik a hosszabbítást, amelyek árbevétele legalább 25 százalékkal esett az előző évhez képest.

Október 31-ig minden érintett változatlan feltételekkel a moratóriumban marad, de ezt követően

a moratóriumban maradás nem automatikus. Akik hosszabbítani szeretnék a moratóriumot 2022 június végéig, azoknak nyilatkozatot kell erről tenni a bankjuknál.

A pénzügyminiszter szól arról is, hogy a döntést a nemzeti konzultációra beérkezett válaszok alapján hozta meg a kormány: a visszajelzések alapján a magyar polgárok 91 százaléka szerint szükséges a moratórium meghosszabbítása.

– Az intézkedés valós segítséget nyújtott a válság során a munkahelyek, illetve a családok életszínvonalának megvédésében. A mostani döntés célja, hogy a gazdaság újraindítása során a rászorulóknak megőrizzük ezt a védőhálót – jelentette ki a pénzügyi tárca vezetője.

Hozzátette: aki viszont képes a törlesztőrészletek kifizetésére, annak érdemes mérlegelnie a visszafizetés megkezdésének előnyeit is.

Borítókép: MTI/Soós Lajos

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.