Szijjártó: A kormány megelőlegezi a magyar cégeknek szánt EU-s támogatást

A kormány már idén megelőlegezi a brexit miatt nehézségekkel küzdő magyar vállalatok támogatását célzó, mintegy 22 milliárd forintnyi európai uniós támogatást – jelentette be a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs ülését követően Szijjártó Péter a tárca szerint.

Forrás: MTI2021. 09. 09. 11:35
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2021. augusztus 31. Szijjártó Péter klgazdasgi s klgyminiszter beszl a Huntsman Corporation Hungary Zrt. beruhzsbejelent sajttjkoztjn a Klgazdasgi s Klgyminisztriumban 2021. augusztus 31-n. A Huntsman tbb mint 16 millird forintos projektje, amelyet a magyar kormny nagyjbl 1,1 millird forinttal tmogat, a tervek szerint 2023 kzepre zrul le. Ennek nyomn a cg a meglv 131 alkalmazottjnak megtartsa mellett tizenkt munkatrssal bvti ltszmt. MTI/Bruzk Nomi Fotó: MTI/Bruzák Noémi
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A külügyminiszter tájékoztatása alapján az Európai Bizottság döntése alapján 2022 és 2025 között, mintegy 22 milliárd forintnyi forrás állna rendelkezésre a brexit miatt nehéz helyzetbe kerülő vállalatok számára Magyarországon. A miniszter szerint az Európai Unió ezt a forrást csak négy esztendőn keresztül elhúzva, 2025-ig adná oda, ezért volt szükség a legújabb gazdasági döntésre.

„Mi úgy döntöttünk, hogy nemzeti forrásból megelőlegezzük ezt az európai uniós forrást, így pályázati lehetőséget biztosítunk azoknak a vállalatoknak, amelyek a brexit miatt most nehézségekkel, kihívásokkal szembesülnek” –  jelentette be Szijjártó Péter. Hozzátette, jövő héttől megnyílnak a pályázati lehetőségek, amivel még az idei év végéig 22 milliárd forintos keretösszegben támogatást nyerhetnek a brexit miatt kihívások elé kerülő vállalatok beruházásai.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.