Szijjártó Péter: Négy újabb gazdasági javaslatot fogadott el a kormány

Többek között emelik a kkv-knak szánt támogatott hitelek keretét és összekötik Pátyot az M1-es autópályával.

Magyar Nemzet
2021. 09. 07. 12:05
Nagynyrd, 2021. jlius 13. Munkagp az M6-os autplya Bly-Ivndrda (orszghatr) kztti szakasznak ptkezsn Boly hatrban 2021. jlius 13-n. Ezen a napon letettk ennek a szakasznak az alapkvt a baranyai Nagynyrdon 2021. jlius 13-n. Az autplya Bly s Ivndrda kztti 20 kilomteres rsze nett 88,7 millird forintbl 2024 elejre pl meg. MTI/Kiss Dniel Fotó: Kiss Dániel
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy újabb döntést hozott a kormány a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs javaslatára a vállalkozások versenyképességének javítása, illetve az infrastruktúra és a közlekedés fejlesztése érdekében – jelentette be kedden Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. 

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be, hogy 150 milliárdról háromszázmilliárd forintra emelik a támogatott hitelek keretét a magyar mikro-, kis- és közepes vállalkozások beruházásaihoz, így kilencszáz cég kap lehetőséget a versenyképessége növelésére. 

Tájékoztatása szerint döntés született arról is, hogy Gödön négymilliárd forintos infrastruktúra-fejlesztéssel biztosítják annak lehetőségét, hogy a Samsung SDI tovább bővítse a világ egyik legnagyobb elektromosakkumulátor-gyárát, valamint további beszállítók költözzenek a városba. Ennek kapcsán Szijjártó Péter kiemelte, hogy a magyar gazdaság zászlóshajója az autóipar, amely forradalmi megújuláson megy keresztül, ezért fontos, hogy minél több, elektromos technológiák gyártásával foglalkozó, nagy nemzetközi vállalat képzelje el a jövőt Magyarországon. 

A külgazdasági és külügyminiszter azt is bejelentette, hogy összekötő utat építenek Páty és az M1-es autópálya között, illetve egy elkerülő utat is létesítenek. Úgy fogalmazott: a közlekedésfejlesztési beruházás a Zsámbéki-medencében, így a Pátyon élők életét is megkönnyíti, továbbá lehetőséget ad beruházásokra a környéken kialakított, új ipari területen. 

A kormány felgyorsítja a Közlekedési Múzeum új épületegyüttesének felépítését, ezáltal Kőbánya megújulhat egy barnamezős beruházás keretében – ismertette a negyedik döntést Szijjártó Péter.

Borítókép: MTI/Kiss Dániel

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.