Több mint 1700 milliárd forintnyi beruházás zajlik országszerte

A gazdaság újraindítását és az idei növekedési célok megvalósítását segítik azok a kormányzati beruházások, amelyek előkészítéséről nemrég határozatot hozott a kormány. A fejlesztések az ország teljes területére kiterjednek – mondta az InfoRádiónak a gazdasági újraindításért felelős operatív törzs infrastruktúra-fejlesztésekért felelős állandó tagja, melyről az Infostart.hu számolt be cikkében.

Forrás: infostart.hu2021. 09. 09. 13:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gór Csaba az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta, miután a magyar kormány úgy gondolja, hogy a járvány után a gazdaság újraindításának kiemelt szerepe van, létrehozta a gazdasági újraindításért felelős operatív törzset, amely első körben egy kormányhatározat keretében 17 nagyberuházást nevezett meg az ország valamennyi pontján, Kisvárdától Budapesten át egészen Kaposvárig. Ezek mindegyike az a célt szolgálja, hogy a gazdaság újraindítása minél gyorsabban, ütemesebben, mondhatni az egész Európai Unióban, de akár az egész világon, Magyarországon tudjon elsőként felpörögni,

elérve az 5,5 százalékos GDP-növekedést

– tette hozzá.

A gazdasági újraindításért felelős operatív törzs infrastruktúra-fejlesztésekért felelős állandó tagja kiemelte: a 17 nagyberuházás esetében a legjelentősebbek az infrastruktúra-fejlesztések, hiszen az a cél, hogy az országban minél több olyan terület lehessen, ahová beruházókat tud a kormány vonzani, hogy azok aztán

minél több munkahelyet és minél több beruházást hozzanak létre.

Gór Csaba elengedhetetlenek tartja a távközlési, elektronikai, energetikai és vízügyi közműfejlesztések megvalósulását, hogy a beruházások „új otthonra leljenek”.

A testület tagja a nagy projektekre példaként említette a debreceni nagyberuházásokat – mind a déli, mind az északnyugati gazdaságövezet fejlesztését –, illetve a szikszói és a komáromi ipari park infrastrukturális korszerűsítését.

De ha mind a 17 nagyberuházást felsorolnák, akkor valóban az ország valamennyi égtáját ki kellene emelnünk, mert mindenhol van valamilyen beruházás, ami a helyi gazdasági életnek újabb »vérpezsdítést tud adni«

– emelte ki.

Gór Csaba végezetül emlékeztetett, jelenleg országszerte több mint 1700 milliárd forintnyi beruházás zajlik, és ezek elengedhetetlenek a munkahelyteremtéshez, kiváltképp akkor, amikor Magyarországon jelenleg 4,7 millióan dolgoznak, többen, mint bármikor a rendszerváltás óta. Vagyis egyértelműen látható, hogy ezek affajta ipari fejlesztések, amelyek képesek munkahelyeket teremteni, illetve megtartani – fogalmazott a szakember. „De, hogy pontosan ennek mi lesz a számszerűsített darabszáma, egyelőre nem tudjuk” – zárta szavait.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Facebook/Gór Csaba

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.