A beruházások támogatása a gazdaságpolitika egyik prioritása

– A kormány 13 ezermilliárd forintnál is többel segíti a hazai vállalkozásokat – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Joint Venture Szövetség konferenciáján.

Magyar Nemzet
2021. 10. 13. 11:40
VARGA Mihály
Budapest, 2021. október 8. Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti fórumán a budapesti Kempinski Hotel Corvinus szállodában 2021. október 8-án. Varga Mihály elmondta, hogy a gazdaság gyorsan vissza tudta nyerni azt a növekedési képességét, amellyel a járvány előtt rendelkezett, idén várhatóan 7-7,5 százalékkal, jövőre 5,5-6 százalékkal növekedhet a GDP. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A magyar kormány álláspontja az, hogy a gazdaságpolitika fókuszában a beruházások támogatásának, az üzleti környezet javításának és a versenyképesség növelésének kell állnia – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Joint Venture Szövetség (JVSZ) 10. makrogazdasági konferenciáján szerdán Budapesten. 

Kiemelte: ennek megfelelően a kormány 13 ezermilliárd forintnál is többel segíti a hazai vállalkozásokat.

– A magyar gazdaság több mint egy éve folyamatosan erősödő teljesítményt mutat, a második negyedévben rekordmértékű, 17,9 százalékos volt a növekedés – idézte fel Varga Mihály, aki egyben a JVSZ társelnöke is. – A kedvező tendenciák miatt a kormány 7–7,5 százalékos gazdasági növekedésre számít idén, ami óvatos becslés egyes piaci előrejelzésekhez képest – hangsúlyozta a miniszter utalva arra, hogy mértékadó szervezetek nyolc százalék feletti GDP-növekedést is prognosztizálnak. – A gazdaság állapotát jól tükrözi a foglalkoztatás, amely mára ledolgozta veszteségeit, a munkavállalók száma meghaladja a járvány előtti szintet – mutatott rá. Jelezte: a 4,1 százalékos magyar munkanélküliségi ráta az egyik legkedvezőbb az Európai Unióban.

Varga Mihály – a távirati iroda tudósítása szerint − elismerését fejezte ki a vállalatok helytállásáért, azért, hogy keményen dolgoztak és megtalálták a megoldást az ellátási láncok elakadásaira, illetve a termelést és a szolgáltatást a megváltozott körülményekhez igazították. − Számos cég új beruházást jelentett be, a piac szereplői bíznak a jövőben, abban, hogy a fejlesztéseik később meg fogják hozni a kívánt eredményt – ecsetelte. Arra is kitért: továbbra is számít a szövetség partnerségére, az együttműködés is hozzájárul ahhoz, hogy az ország a járvány után nyertesként kerüljön ki a válságból.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.