Minden második dolgozó munkanapját meghatározzák a kávézási szokásai, így a munkahelyi kávézás kérdése is létfontosságú. A Costa Coffee és a GKI Digital munkahelyi kávézási szokásokról készített felméréséből kiderül, hogy
a munkahelyen kávézók fele a munkáltatójától ingyenes juttatásként kapja a kávét, bár ezt a lehetőséget csak 41 százalékuk használja ki.
A többiek inkább a saját ízlésviláguknak és minőségi elvárásaiknak megfelelő kávét részesítik előnyben, és ezért hajlandók akár saját költségen is fedezni a beszerzését.
Ahol nem ingyenes az élénkítő ital, ott a legtöbben otthonról viszik be az alapanyagot, vagy a munkatársak összedobják a kávé árát, és maguknak főzik. Csak minden tizedik munkavállaló készíti el otthon a napi adagját és viszi el a termoszban.
A felmérés eredménye egyértelművé teszi: a jó munkahelyi kávé fontos munkavállalói elvárás lett, amit a munkáltatóknak ajánlott figyelembe venniük, hiszen ez nagyban hozzájárul a munkavállalói jóléthez.
Borítókép: MTI/Lehotka László