Duna House: Budapesten Gazdagréten a legdrágábbak a panellakások

Átlagosan 560 ezer forintot kell fizetni négyzetméterenként egy panelért a budapesti lakótelepeken.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 10. 20. 11:13
null
Budapest, 2010. augusztus 25. Elõtérben a Bécsi úti, háttérben a Vörösvári úti panelházak a fõváros III. kerületében. MTI Fotó: Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pandémia miatt a legkedvezőbb árú és legnépszerűbb ingatlantípusnál, a panellakásoknál is visszaesett a kereslet tavaly, ami magával húzta az árak korrekcióját, visszaesését is. Az idei évben azonban nem csak visszaálltak a 2019-es szintre, de még tovább is emelkedtek az egy négyzetméterre kalkulált összegek – derül ki a Duna House lapunknak eljuttatott  közléséből. 

A Duna House szerint az idei három negyedév és a 2020-as tranzakciós adatokat alapul véve átlagosan 15 százalékkal nőtt az átlagár. A legnagyobb mértékben Gazdagrét drágult, négyzetméterenként 646 ezer forint költséggel kell számolni egy lakás vásárlása esetén, a második helyen a Fehérvári úti lakótelep áll, ahol a növekedés helyett normalizálódott az árszínvonal, az egykori listavezető Vizafogó pedig visszacsúszott a harmadik helyre.

A tranzakciós adatok arra engednek következtetni, hogy míg tavaly Vizafogó, Újpest és Újpalota volt a legnépszerűbb lakótelep a vásárlók körében, addig az idén a 14. kerületbe, a Füredi úti lakótelepre költöztek a legtöbben – közölte a Duna House.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.