Együttműködik az Erste Bank és a Deutsche Leasing Hungaria

A partnerség eredményeként a hazai vállalkozások a lízingkonstrukciók teljes köréhez hozzáférnek, így a kiszolgálás még hatékonyabbá válik

Magyar Nemzet
2021. 10. 05. 10:18
Olaszországban már alkalmazták ezt a megoldást Fotó: MTI/Sóki Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Együttműködési megállapodást kötött az Erste Bank és a Deutsche Leasing Hungaria. A partnerség eredményeként a hazai vállalkozások a lízingkonstrukciók teljes köréhez hozzáférnek a társaságoknál, így az ügyfelek kiszolgálása még hatékonyabbá válik az ipar, az áruszállítás és az agrárium területén. 

Az ügyfélkiszolgálás az Ersténél marad, a cégek, elsősorban kis- és középvállalati ügyfelek továbbra is a szokott módon, az ismert banki tanácsadóikkal tartják a kapcsolatot, intézhetik ügyeiket, míg a lízingfinanszírozáshoz kapcsolódó back office tevékenység ezentúl a Deutsche Leasing Hungariához kerül. 

– Az Erste Bank továbbra is képviselteti magát a piacon azokban az ügyfélkörökben és lízingkonstrukciókban, ahol eddig is meghatározó szereplő volt, emellett a Deutsche Leasing Hungaria partnereként, a lízingcéggel együttműködve szolgálja ki az ügyfeleket. Az Erste csoport és a Deutsche Leasing csoport nemzetközi szinten is együttműködésre törekszik, amelynek első állomása lehet a magyarországi kooperáció – mondta el Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója.

Az Erste Bank és a Deutsche Leasing Hungaria elsősorban termelőeszközöket, másodsorban fuvarozási eszközöket finanszíroz   Fotó: Kiss Dániel

– Az együttműködésnek köszönhetően mindkét cég támaszkodhat a másik erősségeire. Az Erste Bank szélesebb termékkört, gyorsabb kiszolgálást, bővebb finanszírozható eszközkört nyer a partnerséggel, míg a Deutsche Leasing Hungaria egy stabil és versenyképes kereskedelmi banki partnert, országos fiók- és értékesítési hálózatot vonhat be a működésébe, ezzel szélesebb ügyfélkört szolgálhat ki – hívta fel a figyelmet Georg Hansjürgens, a Deutsche Leasing Hungaria igazgatóságának elnöke.

– Az Erste Bank és a Deutsche Leasing Hungaria elsősorban termelőeszközök, másodsorban fuvarozási eszközök finanszírozását végezve évente 60–70 milliárd forintot helyez ki, a kezelt eszközvagyon meghaladja a 160 milliárd forintot. 

A bank és a lízingcég lízingtermékeket igénybe vevő ügyfeleinek száma együtt közel háromezer, 

az aktív ügyfelek jelentős arányban térnek vissza újabb beruházás esetén – ismertette Nyikos Katalin, a Deutsche Leasing Hungaria ügyvezetője. 

Magához tért a hazai lízingpiac

A gazdaság idei élénkülése a lízingpiac teljesítményén is meglátszik. A Magyar Lízingszövetség adatai szerint a 2020-as visszaesést követően az első fél év végén a kihelyezett összeg meghaladta 349 milliárd forintot, amely 36 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest, míg az új lízingszerződések száma 16 százalékkal 41 755 darabra emelkedett. A lízingpiac további bővüléséhez hozzájárul a szeptemberben elindult Széchenyi lízing go program is. Az állami támogatásnak köszönhetően a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások rendkívül kedvező feltételekkel juthatnak forráshoz eszközbeszerzéseikhez.

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.