időjárás 6°C Melinda, Vivien 2021. December 2.
logo

Ezer kilométernyi megyei út újul meg

Jámbor Gyula
2021.10.28. 12:37 2021.10.28. 13:50
Ezer kilométernyi megyei út újul meg

Az elmúlt évtizedben országosan hatezer kilométernyi útszakasz újult meg, az idén pedig ezer kilométer felújítását tervezték, de már több mint 1200 kilométeren eljutottak legalább a munkakezdésig – mondta az innovációs tárca államtitkára.

A Komárom-Esztergom megyei Bajnán tartott sajtótájékoztatóján Schanda Tamás elmondta: országszerte több mint háromszáz szakaszon, közel 640 kilométeren befejeződtek a felújítási munkálatok, 184 szakaszon, mintegy 630 kilométeren pedig még zajlanak a beavatkozások. 

A felújítások összértéke több mint 220 milliárd forint. 

Mint mondta, az országos felújításokhoz hasonlóan Komárom-Esztergom megyében is jelentős felújítások történnek. 

Országosan 184 szakaszon most is zajlanak a munkálatok Fotó: MTI/Mohai Balázs

Zsámbék és Bajna, valamint Nyergesújfalu és Bajna között az útburkolat cseréjére és kiegészítő munkálatokra több mint félmilliárd forintot ítélt meg a kormány. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője kiemelte: 

nagyon fontos cél a közlekedés biztonságossá tétele, a kritikus szakaszok korrigálása. 

Mikesz Csaba, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy az elmúlt évtizedben a társaságnál jelentős műszaki fejlesztés zajlott, mintegy negyvenmilliárd forintból egyebek mellett teherautókat, gépláncokat, aszfaltmarókat vásároltak.

Borítókép: MTI/Soós Lajos