Ezer kilométernyi megyei út újul meg

Az elmúlt évtizedben országosan hatezer kilométernyi útszakasz újult meg, az idén pedig ezer kilométer felújítását tervezték, de már több mint 1200 kilométeren eljutottak legalább a munkakezdésig – mondta az innovációs tárca államtitkára.

2021. 10. 28. 12:37
null
Budapest, 2008. augusztus 27. Úthengerek simítják a frissen leterített aszfaltot a Stefánia út felújításán, amelyet az iskolakezdésig befejeznek. MTI Fotó: Soós Lajos Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Komárom-Esztergom megyei Bajnán tartott sajtótájékoztatóján Schanda Tamás elmondta: országszerte több mint háromszáz szakaszon, közel 640 kilométeren befejeződtek a felújítási munkálatok, 184 szakaszon, mintegy 630 kilométeren pedig még zajlanak a beavatkozások. 

A felújítások összértéke több mint 220 milliárd forint. 

Mint mondta, az országos felújításokhoz hasonlóan Komárom-Esztergom megyében is jelentős felújítások történnek. 

Országosan 184 szakaszon most is zajlanak a munkálatok Fotó: MTI/Mohai Balázs

Zsámbék és Bajna, valamint Nyergesújfalu és Bajna között az útburkolat cseréjére és kiegészítő munkálatokra több mint félmilliárd forintot ítélt meg a kormány. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője kiemelte: 

nagyon fontos cél a közlekedés biztonságossá tétele, a kritikus szakaszok korrigálása. 

Mikesz Csaba, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy az elmúlt évtizedben a társaságnál jelentős műszaki fejlesztés zajlott, mintegy negyvenmilliárd forintból egyebek mellett teherautókat, gépláncokat, aszfaltmarókat vásároltak.

Borítókép: MTI/Soós Lajos

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.