időjárás 2°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A szankciók miatt ki kell vezetni a benzinárstopot

Az események a ligetek, fás területek fenntartható gazdálkodásban betöltött szerepét hangsúlyozzák

Száz program az idei Erdők hetén

Magyar Nemzet
2021.10.05. 09:23 2021.10.05. 12:34
Száz program az idei Erdők hetén

A XXV. Erdők hete programsorozat az erdőgazdálkodás fenntartható gazdálkodásban betöltött szerepét és azon belül a szakértelem fontosságát hangsúlyozza – mondta Zambó Péter, az Agrárminisztérium (AM) erdőkért felelős államtitkára az Erdők hete alkalmából.

Az AM közleménye – amit a távirati iroda idézett – arra hívta fel a figyelmet, hogy az Országos Erdészeti Egyesület az állami és a magán-erdőgazdaságok részvételével, valamint az Agrárminisztérium szakmai támogatásával idén huszonötödik alkalommal rendezi meg az erdészeti erdei iskolák programkínálatára épülő Erdők hete rendezvénysorozatot. Az egész társadalmat megszólító programok hagyományosan az év negyvenedik hetén, idén október 4. és október 10. között várják az érdeklődőket.

A hét során országszerte szervezett mintegy száz különböző terepi erdei program, vezetett túra, erdőpedagógiai foglalkozás mindenütt erdész szakemberek részvételével zajlik, 

akik megismertetik a résztvevőket azzal a fenntartható gazdálkodási modellel, amit a magyar erdőgazdálkodásban hagyományosan alkalmaznak. A programok megtekinthetők a https://erdokhete.hu oldalon.

A programsorozat az erdőgazdálkodás fenntartható gazdálkodásban betöltött szerepét és azon belül a szakértelem fontosságát hangsúlyozza   Fotó: Havran Zoltán

Az Országos Erdészeti Egyesület a XXV. Erdők hete alkalmából 2021. október 6-án Erdők és erdészek címmel online szemléletformáló fotósorozattal jelentkezik, amelynek segítségével bemutatja, hogy az erdők fenntartásáért és gyarapításáért végzett aktív munka célja az erdők szolgáltató-képességének megőrzése, legyen szó a biodiverzitás növeléséről, az erdők klímavédelmi vagy egészségvédelmi szerepéről, a vidéki térségek életlehetőségének vagy a megújuló faanyag biztosításáról – tájékoztat az Agrárminisztérium.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.