Megszületik a magyar szuperbank

A Budapest Bank és az MKB Bank egyesül a Takarék-csoporttal.

Munkatársunktól
2021. 11. 15. 18:51
20210421 budapest takarek bank illusztracio havran zoltan magyar nmezet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Bankholding tervei szerint 2022. március 31-én egyesül a bankcsoport két tagbankja, a Budapest Bank és az MKB Bank. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett MKB Bank közzétette a társaság 2021. december 15-re meghirdetett közgyűlésének előterjesztéseit, miután 

a Magyar Bankholding szakmai menedzsmentje a tulajdonosok elé terjesztette a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék-csoport egyesítésére, a magyar pénzügyi piacon meghatározó szerepet betöltő szuperbank létrehozására vonatkozó menetrendet

– közölte lapunkkal a pénzintézet. Az egyesülés nem jelent változást a bankcsoport tulajdonosi szerkezetében, a fúziós folyamatban részt vevő bankok tulajdonosa továbbra is a Magyar Bankholding Zrt.

Ügyfélpult a Takarékbankban. Fotó: Havran Zoltán

A Budapest Bank és az MKB Bank termékei és szolgáltatásai az ügyfeleknek a korábban megszokott felületeken és módon elérhetők maradnak. A fúziót követően továbbra is a honos bankfiókokban lehet intézni az ügyeket. 

A Magyar Bankholding kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a fúziós folyamat lépései az ügyfelek számára zökkenőmentesen, a megszokott szolgáltatási szint mellett történjenek.

A március 31-ével létrejövő egyesült bank átmenetileg MKB Bank Nyrt. név alatt fog működni. Az egységes pénzintézet végleges márkanevét és arculatát a tervek szerint 2023 elején vezetik be, ezek kidolgozása elkezdődött. A cél olyan márka felépítése, amely átformálja a pénzintézetekről kialakult hagyományos képet.

Ügyfélhívó a Takarékbank egyik fiókjában (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.