Személyi változások a MÁV élén

Új vezető került a MÁV–HÉV, a MÁV Start és a MÁV Vagon élére is, folytatódik a leányvállalatok átalakítása.

2021. 11. 29. 17:25
20200824 budapest nyugati pu ujra forgalomba all az emeletes kiss motorvonat szentkiralyi alexandra kormanyszovivo retvari bence homolya robert mav elnok vezig havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keresztes Pétert, a MÁV–HÉV vezérigazgatóját nevezték ki a MÁV-Start élére, aki többéves tapasztalattal rendelkezik az elővárosi személyszállítási közszolgáltatás irányításában. A MÁV-Start korábbi vezérigazgatója, Kerékgyártó József közös megegyezéssel távozott a MÁV-Start és a MÁV Vagon éléről. A belső átalakítások eredményeként 2021. november 23-tól a MÁV Vagon Vasúti Jármű Gyártó és Javító Kft. ügyvezető igazgatója Stánicz János lett, a termelési igazgatói feladatok ellátása mellett. December 1-jétől a MÁV–HÉV vezérigazgatói pozícióját Nagy Gábor gépészmérnök látja el – közölte a vasúttársaság.

Felidézte: a MÁV-Start 2021 májusában jelentette be, hogy a vasúti gördülőállomány-fejlesztés stratégiai céljainak megvalósításához a járműgyártás, az ahhoz kapcsolódó járműtervezési, valamint egyes fővizsgákkal, nagyjavításokkal és teherkocsi-javítással kapcsolatos feladatok október 1-jétől a MÁV Vagon tevékenységi köréhez tartoznak. A leányvállalatok tevékenységének átstrukturálása az első jelentős lépés annak érdekében, hogy a MÁV-Start a MÁV–Volán-csoporton belül tiszta profilú vasúti személyszállítási társaságként működjön.

Borítókép: Magyar Nemzet/Havran Zoltán

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.