Szja-visszatérítés: támadnak a csalók

Az adathalászok hamis e-mailekkel próbálják kicsalni az érintettek bizalmas adatait a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nevében.

Udvardi-Lakos Luca (MWH)
2021. 11. 04. 15:13
Budapest, 2016. május 20. Adóbevallásokat rendez egy dolgozó a Magyar Posta 62-es hivatalában a fővárosi Teréz körúton 2016. május 20-án. Ezen a napon lejár az szja-bevallások leadásának hivatalos határideje. MTI Fotó: Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felbukkantak a csalók az szja-visszatérítés kapcsán. Az adathalászok hamis e-mailekkel próbálják kicsalni az érintettek bizalmas adatait a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nevében. Az adóhivatal arra kér mindenkit, hogy figyeljen a lehetséges hamis e-mailekre, és arra semmiképp se küldjön válaszlevelet.

Figyelemfelhívó közlésében a NAV hangsúlyozza, hogy az szja-visszatérítéshez szükséges adatokat, vagyis a bankszámlaszámot vagy postai címet kizárólag az úgynevezett Visszadó-nyilatkozatban várja a hatóság. A dokumentumot a NAV hivatalos oldalán, a nav.gov.hun, azon belül is az Szja-visszatérítés menüpont alatt kell használni. Hozzátették: a hivatal soha nem kér adatokat elektronikus levélben. A szervezetnél kiemelték, hogy az online kitöltés biztonságos elektronikus csatornán, például Ügyfélkapun keresztül történő megerősítéssel végezhető el.

Borítókép: illusztráció (Forrás: MTI/ Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.