Varga Mihály: Duplájára emelkedik a babakötvények utáni állami támogatás

A jövő évtől a meglévő és az új ügyfelekre is vonatkozik a megemelt összeg.

Magyar Nemzet
2021. 11. 11. 17:10
null
Debrecen, 2017. február 15. Újszülöttek. Húsz éves születési rekord dőlt meg a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján, ahol százhetvennel több baba látta meg a napvilágot 2016-ban, mint egy évvel korábban. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. Fotó: Oláh Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó hír a gyermeket nevelők családoknak, hogy duplájára emelik a babakötvények után járó állami támogatás összegét, erről döntöttek csütörtökön a gazdasági kabineten – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter Facebook-oldalán.

Emlékeztetett, hogy a babakötvényben havonta bármekkora összeg félretehető, kamata az előző évi infláció plusz 3 százalék. Az állam ehhez nyújt még további maximum hatezer forint külön támogatást is minden évben.

Ez az összeg növekszik a mai döntéssel 12 ezer forintra, amely a jövő évtől a meglévő és az új ügyfelekre is vonatkozik – közölte a tárcavezető.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Oláh Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.