230 milliárd forintnyi pályázat indul a vidéki településeknek + videó

Mintegy 230 milliárd forintnyi pályázatot indítanak a vidéki településeknek – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében szerdán.

Forrás: MTI2021. 12. 08. 8:25
VARGA Mihly
Szkesfehrvr, 2021. november 23. Varga Mihly pnzgyminiszter beszdet mond az Egszsgipari Tmogatsi Programban (ETP) rszt vev magyar vllalkozsok killtsn a szkesfehrvri MOL Arna Sst Rendezvnykzpontban 2021. november 23-n. Varga Mihly hangslyozta, hogy a hazai egszsgipar az jonnan ltrejtt kapacitsokkal egytt vrhatan vi 500 millird forint rtket llt majd el. MTI/Vasvri Tams Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hozzátette: a Terület- és településfejlesztési operatív program plusz mostani felhívásai a helyi gazdaságfejlesztést, a szociális célú lakásépítést, az útfejlesztést és a helyi egészségügyi fejlesztéseket célozzák. Valamennyi pályázat a megyék saját, helyben megszületett fejlesztési elképzeléseit támogatja.

A tárcavezető tájékoztatása szerint az összesen 1800 milliárd forintos kerettel elindult program különösen a kevésbé fejlett települések fejlesztését célozza: munkahelyeket teremt, élénkíti a helyi gazdaságot, csökkenti a területi különbségeket.

Erős vidék nélkül nincs erős Magyarország, ezért az innovációt és a fejlesztéseket vidéken is folytatják – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a hivatalos Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében.

Borítókép: Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond az Egészségipari Támogatási Programban (ETP) részt vevő magyar vállalkozások kiállításán a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó Rendezvényközpontban 2021. november 23-án (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.