időjárás -1°C Ágnes 2022. January 21.
logo

230 milliárd forintnyi pályázat indul a vidéki településeknek + videó

Forrás: MTI
2021.12.08. 08:25 2021.12.08. 09:37
 230 milliárd forintnyi pályázat indul a vidéki településeknek + videó

Mintegy 230 milliárd forintnyi pályázatot indítanak a vidéki településeknek – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében szerdán.

Hozzátette: a Terület- és településfejlesztési operatív program plusz mostani felhívásai a helyi gazdaságfejlesztést, a szociális célú lakásépítést, az útfejlesztést és a helyi egészségügyi fejlesztéseket célozzák. Valamennyi pályázat a megyék saját, helyben megszületett fejlesztési elképzeléseit támogatja.

A tárcavezető tájékoztatása szerint az összesen 1800 milliárd forintos kerettel elindult program különösen a kevésbé fejlett települések fejlesztését célozza: munkahelyeket teremt, élénkíti a helyi gazdaságot, csökkenti a területi különbségeket.

Erős vidék nélkül nincs erős Magyarország, ezért az innovációt és a fejlesztéseket vidéken is folytatják – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a hivatalos Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében.

Borítókép: Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond az Egészségipari Támogatási Programban (ETP) részt vevő magyar vállalkozások kiállításán a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó Rendezvényközpontban 2021. november 23-án (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)