ITM: Meghosszabbodik a jelentkezés a munkahelyi képzési programra

Az eredetileg év végi határidő helyett 2022. január 31-éig nyújthatják be pályázatokat a vállalkozások.

Forrás: MTI2021. 12. 30. 14:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A GINOP Plusz 3.2.1 pályázat keretében az ötvennél kevesebb embert foglalkoztató hazai mikro- és kisvállalkozások hetvenszázalékos támogatást igényelhetnek dolgozóik vállalati képzéséhez. A program a kieső munkaidőre jutó munkabér hetven százalékát is átvállalja. A közepes méretű vállalkozásoknál a támogatás hatvan-, míg a nagyvállalatoknál ötvenszázalékos.

A programban továbbra sem ingyenpénzt kapnak a vállalkozások: a munkavállalóknak tanulniuk kell, például a feladataik ellátásához szükséges kompetenciákat, digitális készségeket vagy idegen nyelvet kell elsajátítaniuk. A munkáltatóknak pedig legalább egy évig tovább kell foglalkoztatniuk a résztvevőket, bérüket a minimálbér idei növekedési ütemét meghaladó mértékben kell emelniük. A felnőttképzési rendszer megújításának köszönhetően a program nagyobb rugalmasságot biztosít a támogatható képzések területén. A vállalati igényeknek megfelelően a képzések lehetnek céges belső képzések, de külső képző intézményeket is igénybe lehet venni.

Az érdeklődők a Munka.hu oldalon megtalálhatják a teljes pályázati hirdetményt és mellékleteit, választ kaphatnak a gyakran előforduló kérdésekre is – olvasható a minisztérium közleményében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.