Újabb bizonyíték a falusi csok jelentőségére

Pest, Fejér és Komárom-Esztergom megyében nincs olyan eldugott zug, ahol ne keresnének lakást.

Pintér
2022. 01. 19. 20:10
null
Tállya, 2021. szeptember 2. A település déli részének látképe a Szent László király tiszteletére szentelt római katolikus templom épületével, amely középkori eredetû, a XVI. században kelt pápai tizedlajstrom szerint 1333-ban volt már katolikus temploma és iskolája a településnek. A jelenlegit annak bõvítésével hozták létre, a gótikus elemek ma is láthatók rajta. A falu túloldalán a település lakóinak szõlõparcellái. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Országszerte élénkült a lakáspiaci kereslet és kínálat, olyannyira, hogy tavaly a települések 91 százalékában meghirdettek eladásra lakóingatlant. Az Ingatlan.com a saját adatain alapuló elemzése szerint az ország 3155 településéből ez 2869 olyan helységet jelent, ahol eladó ingatlan található. Összesen a települések 94 százalékánál volt érdeklődés eladó lakásra vagy házra. 2016-ban öt százalékkal kevesebb helyen hirdettek meg lakóingatlant és négy százalékkal kevesebb helyen keresték őket.

Már majdnem minden település lakáspiacán megjelentek az eladók és a vevők, amiben fontos szerepe van a 2019 nyarán bevezetett falusi csoknak.

Mivel nem csak a nagyvárosokban és Budapesten összpontosul a lakáspiaci kereslet és kínálat, ez a lakásdrágulás ütemére is fékező hatást gyakorol. Ráadásul a kisebb településeken magasabb összegű állami támogatásra jogosultak a vevők, ami az alacsonyabb ingatlanárak miatt a gyakorlatban még többet ér – értékelte a folyamatokat Balogh László, a hirdetési oldal vezető gazdasági szakértője. Hozzátette, hogy

az ország legtöbb települését érintő keresleti-kínálati élénkülés az állami támogatásoknak köszönhetően 2022-ben is kitarthat, különösen a nagyvárosok agglomerációs övezeteiben.

A részletes adatokból az is kiderült, hogy Pest, Fejér és Komárom-Esztergom megye valamennyi településén volt érdeklődő eladó lakóingatlanokra 2021-ben. A fővárosban és Fejér megyében valamennyi kerületbe és településre érkezett friss kínálat.

Borítókép: Tállya déli részének látképe a Szent László király tiszteletére szentelt római katolikus templom épületével. (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.