A Brent olajfajta ára 91 dollár fölött

Az északi-tengeri Brent nyersolaj áprilisi határidős ára a londoni ICE Futures tőzsdén 6.30 órakor 91,57 dollár volt hordónként, ami 0,46 dollárral (0,5 százalékkal) magasabb az előző napi záróárnál. Csütörtökön az ár 1,64 dollárral (1,8 százalékkal) emelkedett – közölte az MTI.

Forrás: MTI2022. 02. 04. 7:45
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A WTI olaj márciusi határidős ára a New York-i árutőzsde (NYMEX) elektronikus kereskedésén ekkor 90,92 dollár volt hordónként, ami 0,65 dollárral (0,72 százalékkal) haladta meg a csütörtöki zárószintet. A WTI jegyzései 2014 októbere óta először lépték át a 90 dolláros hordónkénti árat. A WTI csütörtökön 2,01 dollárral (2,3 százalékkal) drágult hordónként.

Az olajárat az élénkülő kereslet mellett továbbra is az elégtelen kínálattól való félelem hajtja fel.

Változatanul a kínálati kockázati tényezők közé tartozik a kelet-európai és a közel-keleti geopolitikai feszültség, valamint az, hogy számos OPEC+ országnak nem sikerült a kitermelést a megállapodott szintre növelnie.

Áremelő hatású az is, hogy a zord téli időjárásban megnőtt a fűtési célú üzemanyag iránti kereslet az Egyesült Államokban.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.