A Shell korlátozza a tankolást

A társaság nem támogatja az üzemanyag-turizmust, egyes kútjain száz liternél többet nem lehet vásárolni.

Magyar Nemzet
2022. 02. 22. 11:23
null
London, 2021. oktber 2. zemanyaghinyra figyelmeztet tbla egy londoni benzinkton 2021. szeptember 30-n. Az EU-tagsg megsznse (Brexit) nyomn fellp kamionsofrhiny zemanyagelltsi gondokhoz, pnikszer felvsrlsi rohamokhoz s benzinkutak bezrshoz vezetett Nagy-Britanniban. MTI/AP/Frank Augstein Fotó: Frank Augstein
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 A Shell Hungary 191 töltőállomásból álló hálózatában a nemzetközi teherforgalom által leginkább használt tíz kúton február 22-étől, keddtől tranzakciónként maximum bruttó ötvenezer forint értékű, azaz körülbelül száz liter vásárlása lehetséges bármely típusú üzemanyagból. A legfontosabb hazai tranzitútvonalak mellett található tíz állomáson bevezetett intézkedést a megnövekedett igények indokolják – tájékoztatta lapunkat a vállalat.

Mint ismertették, az utóbbi hetekben a Shell töltőállomásokon kiugróan megnőtt a kereslet. Az előző év hasonló időszakához képest már januárban erős forgalomnövekedést tapasztaltak a Shell hálózatában, februárban pedig az igények további növekedésére számítanak.

Jelentős mennyiségeket vásárolnak a teherfuvarozók, a nagy tételben tankolók már az eddig jellemzően csak a hazai lakosság által használt állomásokra is betérnek. Számottevően megemelkedett a külföldi személy- és teherautós vevők száma is.

A Shell jelezte, hogy célja a folyamatos üzemanyag-ellátás biztosítása minden egyes kútján, a döntést ezt szem előtt tartva hozta meg. Hozzátette, hogy a napon belüli vásárlások száma továbbra sem korlátozott ezeken az állomásokon, csak a kútoszlop által kiadható egyszeri mennyiség. Az intézkedés a hálózat kevesebb mint tíz százalékát, kizárólag autópálya melletti állomásokat érint és a visszavonásig érvényes.

Eközben az üzemanyag-kiszállítást maximális kapacitásra emelte a Shell: bővítette a kiszállítási időszakot extra műszakokat beiktatva, valamint teljes logisztikai személyállományát és járműparkját készletutánpótlási feladatokra csoportosította.

A korlátozásban az alábbi töltőállomások érintettek (név és pontos cím):

1.Székesfehérvár M7 AM-7.59 KMSZ., Székesfehérvár, 8000  
2.Székesfehérvár M7 BM-7.59 KMSZ., B oldal, Székesfehérvár, 8000   
3.Tata M1 ARemeteségpuszta, A oldal, Tata, 2890  
4.Tata M1 BRemeteségpuszta, B oldal, Tata, 2890  
5.Gelej M3 AKülterület, Gelej, 3440  
6.Gelej M3 BKülterület, Mezőkertes, 3440  
7.Lajosmizse, k/balM5 67. km, kelet, Lajosmizse, 6050  
8.Lajosmizse, ny/jobbM5 67. km, nyugat, Lajosmizse, 6050  
9.Balatonkeresztúr, M7, AM7 167. km, bal oldal, Balatonkeresztúr, 8648  
10.Balatonkeresztúr, M7, BM7 167. km, bal oldal, Balatonkeresztúr, 8648  

Borítókép: Üzemanyaghiányra figyelmeztető tábla egy londoni Shell-kúton 2021. szeptember 30-án. Ilyesmit szeretne elkerülni a társaság a magyar határ közelében (Fotó: MTI/AP/Frank Augstein)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.