Éllovas lett Európában a magyar gazdaság

Úgy tűnik, eredményes az adók csökkentésére, a családok támogatására és a beruházások ösztönzésére épülő gazdaságpolitika.

Magyar Nemzet
2022. 02. 16. 12:17
VARGA Mihály
Budapest, 2021. december 17. Varga Mihály pénzügyminiszter a központi költségvetés 2022. évi finanszírozásáról tartott sajtótájékoztatón a Pénzügyminisztériumban 2021. december 17-én. A jövõ évi finanszírozásnál a Pénzügyminisztérium azzal számolt, hogy a GDP több mint 5 százalékkal emelkedik, ez lehetõvé teszi az államháztartási hiánycél 4,9 százalékra csökkentését - jelentette be Varga Mihály. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint a magyar gazdaság tavalyi növekedése a legmagasabb az Európai Unióban, a negyedéves rangsorban a második helyen állunk – írta Varga Mihály a közösségi oldalán. Mint a pénzügyminiszter emlékeztetett rá, a KSH tegnapi közlése szerint tavaly 7,1 százalékkal erősödött a magyar gazdaság, amely a magyar gazdaságtörténet legnagyobb növekedése éves összehasonlításban.

Bebizonyosodott, hogy eredményes az adók csökkentésére, a családok támogatására és a beruházások ösztönzésére épülő gazdaságpolitika

– hangsúlyozta Varga Mihály.

A tárcavezető rámutatott, hogy

a magyar gazdaság sorozatban a hatodik negyedéve erősödik, ezzel a teljesítménnyel mára érdemben, 3,4 százalékkal meghaladta a járvány kitörése előtti szintet.

 

Varga Mihály az adatok tegnapi ismertetésekor arról beszélt, hogy

a magyar gazdaságtörténet legnagyobb éves növekedése lett a 2021-es.

Borítókép: Varga Mihály (Fotó: Mónus Márton/MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.