Közvetlen uniós források a vállalatok digitalizációjához

A magyar vállalkozások, közigazgatási szervezetek előtt is megnyíltak a Digitális Európa programhoz kapcsolódó újabb közvetlen uniós pályázatok. A kiírások a gazdasági és társadalmi szempontokból is kiemelkedően fontos digitális kapacitások megerősítését célozzák, többek között a nagy teljesítményű számítástechnika és a mesterséges intelligencia területén. A program hazai koordinátora, az Innovációs és Technológiai Minisztérium tanácsadással, tájékoztatással segíti a hazai cégek sikeres szereplését a felhívásokon.

Forrás: ITM2022. 03. 07. 12:01
Robotic arm with microchip
Robotic arm with microchip Fotó: WLADIMIR BULGAR/SCIENCE PHOTO LI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Bizottság megnyitotta a Digitális Európa programhoz kapcsolódó második körös pályázati felhívásokat az uniós tagállamok vállalkozásai, szervezetei, közigazgatási szervei rendelkezésére is – tájékoztatta lapunkat az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Magyarország digitális gazdasága az európai országok között az első, jobban teljesítők között található, a kiemelkedő gazdasági fejlettségű Dániát vagy Franciaországot is megelőzve – derült ki abból a kutatásból, amelyben az  Európai Beruházási Bank nemrégiben az emeltebb szintű megoldások használatát értékelte.

– Az új pályázatok nagyszerű lehetőséget teremtenek arra, hogy a gazdasági növekedés fenntartásában kiemelten fontos területeken további fejlesztésekkel gyorsítsuk fel a digitalizációt.

Az összesen mintegy 300 millió euró értékű forrásból egyebek mellett az emberek kényelmét szolgáló digitális kormányzati szolgáltatások bevezetéséhez nyerhető el támogatás.

A kiírások például kísérleti projektek megvalósítását is elősegíthetik a mesterséges intelligencia bűnüldözésben való használata terén, vagy hozzájárulhatnak az egészségügyi ágazat kiberbiztonságának növeléséhez – mondta Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára.

A magyar pályázók támogatási lehetőségekkel kapcsolatos kérdéseit a [email protected] e-mail-címre várja a tárca. A pályázatok beadására 2022. május 17-ig van lehetőség, a következő kiírások legkorábban idén nyáron jelenhetnek meg. 

Borítókép: Akár a robotizációt is segítheti a támogatás (Fotó: Wladimir Bulgar/Science Photo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.