Adorján , Adrián 2024. március 5.
logo

Küszöbön az országos bankfúzió

Horváth Éva
2022.03.26. 07:23 2022.03.26. 08:08
Küszöbön az  országos bankfúzió

Április első napjaiban a Budapest Bank és az MKB Bank március 31-i egyesülése miatt több mint 1,3 millió ügyfél változásokat tapasztal az informatikai átállás miatt. A két hitelintézet a Magyar Bankholding részét képezi, és az egyesült bankhoz 2023 második negyedévében a Takarék-csoport is csatlakozik.

A bankcsoport a két hitelintézet lakossági és vállalati ügyfeleit számos kommunikációs csatornán tájékoztatja a következő minden változásról, beleértve az április 1. és 4. közötti átállási hétvégével kapcsolatos tudnivalókat is – közölte lapunk megkeresésére a Magyar Bankholding. 

Az egyesült MKB Bank a jövő hónaptól 66 városban összesen 143 bankfiókkal és 184 ATM-mel lesz jelen. Az egyesült pénzügyi intézmény az indulásától teljesen egységes termék- és szolgáltatáspalettát kínál majd, azonos árazással és értékajánlattal. A korábbi Budapest Bank fiókok és kommunikációs felületek arculata megváltozik, és részben vagy egészben a jogutód MKB Bank logójával és egyéb arculati elemeivel működik tovább.

Fontos, hogy az egyesült MKB Bank Nyrt. április 2. és 4. között bankszünnapot tart az egyesülés miatt felmerülő technikai és informatikai átállások miatt. Ekkor a korábbi Budapest Bank és az MKB Bank fiókok zárva lesznek. Az ügyfelek az átállási hétvégével kapcsolatos tudnivalókról a bankszámlakivonataikhoz csatolt levelek mellett a bankok minden létező fórumán és elérhetőségén tájékozódhatnak. Ám a Budapestbank.hu weboldal április 1-jétől nem lesz elérhető, arról automatikusan átirányítják az ügyfeleket az Mkb.hu oldalra. 

Április 2-án és 3-án az ügyfelek az elektronikus csatornák elérésében és az azonnali átutalási megbízások terén leállást, a kártyahasználatban rövidebb kieséseket tapasztalhatnak. Az azonnali átutalási megbízások benyújtására sem lesz lehetőség bizonyos időpontokban.

 A beérkező megbízások jóváírása után azonban a beérkező összegekhez azonnal hozzá lehet férni betéti és hitelkártyával. Április 4-én a pénzforgalom és a kártyahasználat is a megszokott módon működik majd.

Az ATM-ek működésében április 1-jén nulla és reggel hét óra között legfeljebb néhány perces kiesések lehetnek, egyéb időszakokban a készpénzfelvétel zavartalan lesz. A POS-terminálokon keresztül a fizetés a betéti és a hitelkártyákkal is mindvégig működik. 

Az internetes betéti és hitelkártyás tranzakciók teljesítésében viszont folyamatosan lehetnek fennakadások, leginkább a digitalizált kártyák esetében, ezért érdemes a plasztikkártyát használni. 

A Mobilbank szolgáltatásban ugyancsak várhatók fennakadások, és a TeleBank is csökkentett funkcionalitással lesz elérhető.

 

Borítókép: MKB Bankfiók (Fotó: BachPekaryMate)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.