időjárás 4°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo

Újabb emeletes vonatok a járatokban

Magyar Nemzet
2022.03.16. 16:20 2022.03.16. 16:26
Újabb emeletes vonatok a járatokban

Szerdától újabb öt vonatpárban közlekedik KISS emeletes motorvonat az esztergomi vonalon – közölte a MÁV.

Hétköznaponként már 18 járatban, reggeli és délutáni csúcsidőben is egyre többször szállítja emeletes motorvonat az utasokat. 

A Budapest–Esztergom vonalon március 16-tól mindkét KISS egész nap jár, így munkanapokon több mint duplájára, 18-ra nőtt az emeletes járatok száma. Szerdától ezen a vonalon a vonatok közel 25 százaléka KISS, az összes többi járatban pedig FLIRT-ök közlekednek – közölte a MÁV, megjegyezve, hogy 

az új járműveknek köszönhetően a reggeli és a délutáni csúcsidőszakokban tovább nőtt az ülőhelykapacitás, ami megkönnyíti és egyre kényelmesebbé teszi a fővárosba ingázók útját.

A vasúttársaság emlékeztetett, hogy egyre magasabb színvonalú utazási lehetőséget kínálnak az agglomerációban ingázóknak a 600 ülőhelyes, oldalanként 12 ajtóval felszerelt szerelvények. 

Jelenleg az utasok a legforgalmasabb elővárosi vonalakon, az esztergomi mellett a váci és ceglédi járatokon közlekedhetnek ezekkel a járművekkel, de akár Győrön át Hegyeshalomig, vagy hétvégente Debrecenig, Nyíregyházáig is eljuthatnak egy KISS vonat emeletén.

Várhatóan 2023 elejére a megrendelt járművek mindegyike, összesen negyven KISS állhat forgalomba Magyarországon

– közölte a MÁV.

 

Borítókép: Kényelmes és modern az emeletes motorvonat (Fotó: MÁV)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.