Akadémiai díjat kapott Béres József

A XXI. században a tudományos naprakészség és az innováció a versenyképesség alapfeltétele – mondta a szakember.

Magyar Nemzet
2022. 05. 14. 14:12
null
2017.09.14. Ifj. Dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyártó Zrt. elnöke. Fotó: Móricz-Sabján Simon Fotó: Simon Moricz-Sabjan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az innovatív, tudományosan megalapozott termékek fejlesztése és forgalmazása áll cégünk minőségpolitikájának központjában. Tudásanyagunk – különös tekintettel a természet- és az élettudományokra – robbanásszerűen bővül” – fogalmazott Ifj. Béres József a Gondola.hu-nak adott interjúban. A portál annak kapcsán szólaltatta meg a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnökét, hogy a szakember a Magyar Tudományos Akadémia 195. közgyűlésén Wahrmann Mór-érmet kapott. Béres József felidézte: a Béres Részvénytársaságot 33 évvel ezelőtt alapították. „A kezdet kezdetén megfogalmaztuk magunknak a küldetésünket, a területet, ahol dolgozunk, és a módot, amely mentén haladni kívánunk” – mondta. 

A mai napig érvényes, amit 33 éve maguk elé tűztek: az emberek egészségének védelme érdekében tudományos igényességgel dolgozni, mely tevékenység gazdaságilag úgy sikeres, hogy egyúttal etikus és a társadalom érdekét is szolgálja – tette hozzá. 

Az, hogy munkánk minőségére és elhivatottságunkra a tudós társadalom fölfigyel, nem pusztán önmagában való jóleső érzés, vagy nagyszerű önigazolása annak, hogy jó az út, amin járunk – természetesen ezek is! –, de úgy vélem, ennél még sokkal több is: példa, megerősítés. A tudósok elismerése felemeli a munkánkat, arra a szintre emeli, ahol nemcsak a pénzügyi eredményesség a siker mércéje, hanem ugyanolyan fontos értékmérő a tudás és az erkölcs. Ez pedig a világot teszi jobbá

– mondta Béres József. 

A XXI. században a tudományos naprakészség és az innováció a versenyképesség alapfeltétele, az új ismeretek iránti fogékonyság fenntartása és a szinte szünet nélküli továbbképzés, az élethosszig tartó tanulás az életünk nélkülözhetetlen része – hívta fel a figyelmet. Szerinte a céghez kerülő fiatalok lenyűgöző új tudáshalmazt hoznak magukkal.

Felidézte, hogy pályáját maga is kutatóként kezdte. 

Kutatói tapasztalataimra is alapozva az a meggyőződésem, hogy sok tehetséges ember egyéni, de a csapatmunka által egybe gyúrt tudásából nőhetnek ki azok a gondolatok, amelyek a jövő innovatív termékeihez vezetnek. Ezért minden fiatalt arra buzdítok, hogy – idézve atyámat – járjanak nyitott szemmel és elmével a világban, gyarapítsák folyamatosan ismereteiket, mert így válnak olyan alkotó személyekké, akiknek a keze munkája nyomán az egészségesebb életet szolgáló, az embertársaknak segítséget nyújtó termékek születhetnek. Annak átélése pedig, hogy munkámmal másokat segítek, csodálatos, boldog érzés

– fogalmazott.

Borítókép: Ifj. Béres József (Fotó: Világgazdaság/Móricz-Sabján Simon)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.